Bereidingstijd: 75 minuten
Personen: 12
Deze Mandarijn Cheesecake is heerlijk fris en fruitig en daarom één van mijn favoriete cheesecake recepten! Veel bakplezier! Dit recp
Ingrediënten
- klontje boter
- 140gr verkruimelde biscuits
- 30gr fijngehakte pecannoten
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 75gr gesmolten boter
- 500gr roomkaas
- 100gr basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 10 mandarijnen zonder pitjes, gepeld en in partjes
- 500gr slagroom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm (ongeveer 25cm doorsnede) in met een klontje boter
- Meng de biscuitkruimels met de pecannoten, kristalsuiker en de gesmolten boter in een grote kom
- Doe het mengsel in de taartvorm en druk het tegen de onder- en zijkant van de vorm om zodat er een gelijkmatige basis voor de taart ontstaat
- Zet de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven
- Klop de roomkaas samen met de basterdsuiker tot een glad geheel
- Klop vervolgens één voor één de eieren door de roomkaas gevolgd door de vanille-extract
- Verdeel het mengsel in tweeën
- Roer de helft van de mandarijnen voorzichtig door één helft van de roomkaas mengsel en schenk dit in de taartvorm
- Schenk het overige deel roomkaas mengsel er overheen
- Zet het geheel 50 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de taart volledig afkoelen
- Klop de slagroom stijf en smeer een dunne laag over de afgekoelde taart
- Spuit de rest van de slagroom in toefjes langs de zijkant van de taart
- Vul het midden met de rest van de mandarijn partjes
Benodigdheden
Oven, taartvorm