Mango Ananas en Kokos Dessert

1
12785
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Mango Ananas En Kokos Dessert, wat een tropisch feestje! Vers fruit in combinatie met slagroom. Jummie! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 verse ananas
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel vers geperste citroensap
  • 1 mango
  • 250ml slagroom
  • 75ml Griekse yoghurt
  • 50gr geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil en het hart van de ananas en snij het in schijven en vervolgens in kleine blokjes
  2. Doe de ananas samen met 3 eetlepels kristalsuiker in een steelpan en verwarm het geheel al roerend gedurende 15 minuten
  3. Haal de pan van het vuur en roer de citroensap door het mengsel
  4. Zet de ananas compote een uur in de koelkast
  5. Schil ondertussen de mango en snij het in stukjes
  6. Klop de slagroom stijf en roer vervolgens voorzichtig de yoghurt, gekoelde ananas compote en de helft van de kokos rasp erdoor
  7. Vul 4 glazen met om en om de slagroom ananas mengsel en stukjes mango
  8. Garneer het geheel met het overgebleven geraspte kokos

Details

Tip: Voeg een paar theelepels water toe aan de ananas tijdens het koken wanneer deze dreigt uit te drogen.

1 REACTIE

  1. Super lekker en makkelijk te maken toetje, dat er ook nog eens leuk uit ziet! Heb zelf nog wat lemoncurd door het yoghurt, room, ananas mengsel geroerd, mijn ananas smaakte een beetje “flauwtjes” , net als de mango-stukjes. die heb ik even laten staan in wat ranja ( tropical ) !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here