Bereidingstijd: 110 minuten
Personen: 8
Deze bonbons zijn een driedubbel genot met een laagje mango en banaan, cashewnoten en vanille laag en als laatste een krokante chocolade laag!
Ingrediënten
- 350gr mango
- 1 banaan
- 350gr cashewnoten
- 100ml honing
- sap van 1 citroen
- 1/2 theelepel vanille extract
- 250gr amandelen
- 7 ontpitte dadels
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 1/4 theelepel zeezout
Bereidingswijze
- Doe mango en de banaan in een keukenmachine en pureer het tot een gladde massa
- Giet het mengsel in ijsblokjesvormen zodat 1/3 van de mallen gevuld wordt
- Zet de vormen minimaal 15 minuten in de vriezer
- Hak vervolgens de cashewnoten fijn in de keukenmachine en voeg daarna de honing, citroensap en de vanille extract toe en mix het tot een gladde massa
- Haal de vormen uit de vriezer en vul wederom een 1/3 van de vormen met de cashewnotenvulling. Zet het weer 15 minuten in de vriezer
- Hak de amandelen fijn in de keukenmachine en voeg de dadels, cacaopoeder en zout toe en mix het geheel tot een deeg ontstaat. Voeg een klein beetje water toe als het deeg te droog is
- Haal de vormen weer uit de vriezer en vul de resterende 1/3 deel met de chocolade laag. Zet de vormen terug in de vriezer voor minimaal 30 minuten
- Om te serveren haal de vormen uit de vriezer en laat het een paar minuten staan voordat je de bonbons voorzichtig verwijderd van de ijsblokjesvormen
- Serveer de Mango Chocolade Bonbons direct na het verwijderen uit de vormen of plaats ze terug in de vriezer waar je ze goed 2 tot 4 weken kunt bewaren
Details
Tip: Je kan de drie verschillende lagen ook in een taartvorm gieten om zo een mango chocolade ijstaart te maken.
Benodigdheden
Keukenmachine, ijsblokjesvormen