Mango Kwarktaart

2
19554
mango-kwarktaart-recept
mango-kwarktaart-recept
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 6

Mango kwarktaart

Mango kwarktaart recept is voor een populaire taart die vaak wordt gegeten als dessert of bij speciale gelegenheden. Het bestaat uit een bodem van verkruimelde koekjes en een vulling van kwark, roomkaas en mango. De taart kan worden gegarneerd met vers fruit of slagroom en wordt meestal gekoeld geserveerd.

voedingswaarde

Wat betreft de voedingswaarde van mango kwarktaart, hangt dit af van de specifieke ingrediënten en de grootte van de porties. Over het algemeen is kwark een bron van eiwitten en calcium, terwijl mango rijk is aan vitamine C, vezels en antioxidanten. De toevoeging van koekjes en roomkaas kan echter de calorie- en vetgehaltes van de taart verhogen, dus het is belangrijk om het met mate te eten.

De geschiedenis

De geschiedenis van mango kwarktaart is niet helemaal duidelijk, maar kwarktaart zelf dateert terug tot de oudheid. De Romeinen maakten al een soort kwarktaart met ricotta en honing. Ook in middeleeuws Europa was kwark een populair ingrediënt in desserts. Het moderne recept voor kwarktaart zoals we die nu kennen, met een bodem van koekjes, werd in de jaren 1920 geïntroduceerd in Amerika.

Mango als ingrediënt in kwarktaart is waarschijnlijk geïntroduceerd in Aziatische landen zoals India en Thailand. Mango’s worden daar vaal geteeld en gegeten. In de jaren 1970 begon de populariteit van mango kwarktaart in het westen te groeien, en het werd een favoriet dessert in veel landen over de hele wereld.

Al met al is mango kwarktaart een heerlijke en verfrissende taart die perfect is voor warme zomerdagen of speciale gelegenheden.

Klik hier voor meer taartrecepten

Mango Kwarktaart recept, gemakkelijk te bereiden zonder oven, om je vingers bij af te likken! De frisse zoete smaak van mango in combinatie met de kwark is fantastisch! Smullen maar! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 175gr biscuitjes, verkruimeld
  • 125gr fijngehakte walnoten
  • 100gr gesmolten boter
  • 6 rijpe geschilde mango's
  • 500gr kwark
  • 175gr basterdsuiker
  • 4 gelatine bladen
  • 250ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Mix de verkruimelde biscuits en de walnoten in een kom, voeg de boter toe en meng het goed door elkaar
  2. Doe het mengsel in een taartvorm met 25cm doorsnede en druk het tegen de onder- en zijkant van de vorm om zodat er een gelijkmatige basis voor de taart ontstaat
  3. Zet deze basis minimaal 1 uur in de koelkast
  4. Pureer 4 van de mango's en snijd de andere 2 in kleine blokjes
  5. Klop de kwark totdat deze zacht wordt en voeg de mango puree (laat een paar eetlepels achter voor de garnering) en suiker toe
  6. Leg de gelatine bladen één voor één 5 minuten in een bakje met koud water, knijp het water eruit en doe ze samen met 4 eetlepels warm water in een kleine steelpan
  7. Verwarm de gelatine al roerend op laag vuur tot de gelatine in het water is opgelost
  8. Laat de gelatine afkoelen tot deze begint te stollen en voeg het toe aan het roomkaas-mango mengsel
  9. Klop de slagroom stijf en roer het langzaam door het roomkaas-mango mengsel
  10. Schenk het mengsel in de taartvorm en zet het minimaal 2 uren in de koelkast
  11. Meng ondertussen de stukjes mango met de achtergehouden mango puree
  12. Garneer de taart met de stukjes mango

Details

Dit Mango Kwarktaart recept maak je zonder gebruik van een oven.

Benodigdheden

Taartvorm (25cm doorsnede)

2 REACTIES

  1. Heerlijke taart, maar het recept klopt volgens mij niet.
    6 mango’s is zwaar overdreven. Twee is wel voldoende en vervolgens de hoeveelheid gelantine ook aanpassen( 1 blaadje per dl.)
    Ook de vorm aan de binnenkant afdekken met plasticfolie i.v.m. Reactie inhoud met metalen vorm.
    Maar smaak is prima, ga hem zeker nog eens maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here