Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
De meeste ijsjes bestaan voor een groot deel uit suiker. Niet echt goed voor mijn dieet en die van m'n familie. Daarom heb ik besloten om te proberen wat gezondere ijsjes te maken. Ik heb geexperimenteerd met een aantal smaken maar niet alle fruit werkt. Gelukkig zijn mango en passievrucht van nature zoet genoeg, mits de vruchten volledig rijp zijn. Het laagje bevroren bananenyoghurt is een mooie toevoeging voor de smaak en het ziet er ook nog eens erg leuk uit!
Ingrediënten
- 1 mango
- 4 passievruchten
- 1 banaan
- 5 eetlepels yoghurt
Bereidingswijze
- Schil de mango, snijd het in stukjes en pureer het met een staafmixer
- Snijd de passievruchten doormidden, schep het vruchtvlees, de zaadjes en het sap eruit met een lepel en haal het door een grove zeef om de zaadjes te verwijderen
- Meng de mango puree met de passievruchten mengsel
- Pureer de banaan tot een gladde massa in een andere kom en voeg de yoghurt toe
- Vul de ijslolly vormpjes en begin met een laagje mango en passievrucht mengsel opgevolgd door een paar theelepels van het yoghurt mengsel
- Blijf de lagen afwisselen totdat de vormpjes vol zijn en zet het een paar uur in de vriezer
Benodigdheden
Staafmixer, ijslolly vormpjes