Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 1
Mango Passievrucht Limoen Jam!! Lekker fris en fruitig! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1kg mango, geschild en pit verwijderd, fijngehakt
- 300gr passievrucht
- 75ml limoensap
- 300gr kristalsuiker
- 1 eetlepel geraspte limoenschil
Bereidingswijze
- Verwijder de schil en pitten van de mango's en snij het in stukjes
- Snij de passievrucht in zeer kleine stukjes
- Doe de mango en de limoensap in een grote steelpan en breng het aan de kook
- Laat het geheel met de deksel op de pan voor ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg de suiker toe en roer het goed door op een hoog vuur
- Breng het geheel opnieuw aan de kook zonder deksel en zonder te roeren gedurende 15 minuten
- Roer de passievrucht samen met de pitjes en de limoenschil door het mengsel
- Giet de hete jam in de weckflessen of potjes en dek ze gelijk af
- Label het met de datum en laat ze 1 tot 2 uur afkoelen in de koelkast
Benodigdheden
Jampotjes of weckflessen
Sinds wanneer kun je een passievrucht schillen.
Volgens ons kun je die alleen maar door midden snijden en leegscheppen