Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12
Mangomisu Recept! Een fantastische combinatie van verschillende smaken maakt dit een perfect zomers nagerecht. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 eieren, eigeel en eiwit gescheiden bewaren
- 60gr basterd suiker
- 250gr Mascarpone
- 250ml slagroom
- 60gr kristalsuiker
- 250gr frambozen
- 2 eetlepels water
- sap van 1 limoen
- 125ml Grand Marnier
- sap van 2 sinaasappels
- 300gr lange vingers
- 3 mango's, geschild en in plakjes gesneden
Bereidingswijze
- Bedek een ronde springvorm van ongeveer 22cm met bakpapier
- Klop de eierdooiers samen met basterd suiker in een grote kom
- Voeg de Mascarpone toe en klop het tot een glad mengsel
- Klop de slagroom stijf in een aparte kom en roer het rustig door het Mascarpone mengsel
- Klop het eiwit stijf en roer ook dit rustig door het mengsel
- Doe vervolgens de kristalsuiker met twee eetlepels water in een steelpan en warm het op tot de suiker is opgelost
- Voeg vervolgens de frambozen en limoensap toe en laat het afkoelen
- Pureer het in een keukenmachine tot een gladde saus
- Combineer de Grand Marnier met de sinaasappelsap en dip de helft van de lange vingers in de mix
- Begin nu met het bouwen van de Mangomisu en begin met de lange vingers in Grand Marnier en sinaasappelsap
- Smeer vervolgens de helft van de Mascarpone mix over de lange vingers gevolgd door de helft van de mango
- Bedek het geheel met lange vingers en herhaal de vorige stap nog een keer
- Schenk als laatste de frambozensaus over het geheel en zet het minimaal 2 uur in de koelkast
Benodigdheden
Springvorm van ongeveer 22cm, keukenmachine