Marokkaanse Harira

0
1968
marokkaanse-harira
marokkaanse-harira
Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 6

Ik heb dit traditionele recept voor Marokkaanse Harira gekregen van een vriendin van me. Het is erg lekker, voedzaam en gezond! Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 500gr lamsvlees, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels boter
  • 400gr gepelde tomaten
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 1 fijngehakte ui
  • 1,5 liter water
  • 1 bosje fijngehakte koriander
  • 200gr linzen uit blik
  • 200gr kikkererwten uit blik
  • sap van 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Kruid het lamsvlees met de kurkuma, zwarte peper, kaneelpoeder, gemalen gember, cayennepeper en zout
  2. Verhit de boter in een grote soeppan en voeg het vlees toe
  3. Braad het vlees totdat alle kanten zijn dicht geschroeid
  4. Voeg de gepelde tomaten, bleekselderij, wortel en ui toe en bak het 5 minuten op laag vuur. Roer het geheel af en toe door om aanbakken te voorkomen
  5. Voeg vervolgens het water en de linzen toe en kook de soep l één uur afgedekt op laag vuur
  6. Voeg 10 minuten voor het serveren de kikkerwerwten, de koriander en het citroensap toe
  7. Garneer de soep met een beetje verse koriander

Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here