Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 6
Ik heb dit traditionele recept voor Marokkaanse Harira gekregen van een vriendin van me. Het is erg lekker, voedzaam en gezond! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 500gr lamsvlees, in blokjes gesneden
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel gemalen gember
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels boter
- 400gr gepelde tomaten
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
- 1 wortel, in plakjes gesneden
- 1 fijngehakte ui
- 1,5 liter water
- 1 bosje fijngehakte koriander
- 200gr linzen uit blik
- 200gr kikkererwten uit blik
- sap van 1 citroen
Bereidingswijze
- Kruid het lamsvlees met de kurkuma, zwarte peper, kaneelpoeder, gemalen gember, cayennepeper en zout
- Verhit de boter in een grote soeppan en voeg het vlees toe
- Braad het vlees totdat alle kanten zijn dicht geschroeid
- Voeg de gepelde tomaten, bleekselderij, wortel en ui toe en bak het 5 minuten op laag vuur. Roer het geheel af en toe door om aanbakken te voorkomen
- Voeg vervolgens het water en de linzen toe en kook de soep l één uur afgedekt op laag vuur
- Voeg 10 minuten voor het serveren de kikkerwerwten, de koriander en het citroensap toe
- Garneer de soep met een beetje verse koriander