Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Bereid deze Marokkaanse Wortelsalade van tevoren en bewaar het in de koelkast. Zonder de verse koriander kan je het gemakkelijk 3 dagen bewaren! Dit heerlijk bijgerecht smaakt perfect bij een stukje vlees geserveerd met couscous! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 650gr wortelen gewassen en in ringen gesneden
- 50gr rozijnen
- sap van 1 citroen
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
- zout en vers gemalen peper
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- klein handje verse koriander
Bereidingswijze
- Kook de wortelen ongeveer 7 minuten in een pan met ruim kokend water
- Voeg op het laatste moment de rozijnen toe en laat het geheel uitlekken
- Spoel de wortelen en rozijnen af met koud water tot het voldoende is afgekoeld
- Doe het citroensap, knoflook, komijn-, paprika-, kaneelpoeder en cayennepeper in een salade kom
- Breng de salade eventueel op smaak met zout en peper
- Voeg de olijfolie toe en meng het geheel door elkaar
- Voeg de wortelen en rozijnen toe en mix het door elkaar