Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- 1 pond rundergehakt
- 3 tot 4 ons half om half gehakt
- 3 eieren
- 1 kopje verkruimelde beschuit
- 2 dl melk
- 1/2 kopje super fijn gesneden ui
- 1/2 ui in ringen gesneden.
- 1 theelepel zout
- 6 plakjes bacon
- 1 mespunt zwarte peper
- 1 mespunt nootmuskaat
- 2 dl ketchup
- 2 eetlepels mosterd
- 1 theelepel ketjap
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 300 graden. Vet een ovenschaal of cakeblik in met olie. Bedek de bodem met de halve in ringen gesneden ui. Meng het gehakt, de melk, de eieren, ui, peper, zout en nootmuskaat, beschuit, mosterd, ketjap en ketchup goed door elkaar. Als het geheel goed gemixt is druk je het goed aan in je bakvorm of schaal, bovenop de uienringen. Over de meatloaf doe je de plakjes bacon. Bak je meatloaf ongeveer 1 uur en 20 minuten gaar. Geef er wat ketchup bij.Lekker bij dit hoofdgerecht zijn aardappelpurree en groenten. Maar het is ook heerlijk op een broodje.
Benodigdheden
Oven