Mediterraanse Knoflook Soep

0
2063
mediterraanse-knoflook-soup
mediterraanse-knoflook-soup
Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 4

Mediterraanse Knoflook Soep, een heerlijke soep die je absoluut moet properen! De verschillende verse ingrediënten zorgen voor een echte smaakexplosie! Bovendien is deze soep ook nog eens heel gezond!

Ingrediënten

  • 50ml olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 hele knofloken, fijngesneden
  • 2 preien, in ringen gesneden
  • 1 klein bosje fijngehakte peterselie
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 200ml witte wijn
  • 3 aardappels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 200ml kookroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • vers gemalen peper en zout
  • 1 fijngesneden lente-ui
  • handje croutons
  • handje geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie en een grote soeppan en fruit de ui een paar minuten samen met de knoflook, prei en peterselie
  2. Voeg de bouillon, witte wijn een aardappel toe, breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes pruttelen
  3. Pureer de soep in een keukenmachine
  4. Doe de soep terug in de pan, voeg de room en citroensap toe en breng het weer aan de kook
  5. Breng de soep op smaak met een beetje vers gemalen peper en zout
  6. Garneer de knoflook soup met lente-ui, croutons en een beetje geraspte kaas

Details

Tip: Vervang de kippenbouillon voor groente bouillon voor een vegetarische variant.

Benodigdheden

Keukenmachine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here