Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 4
Mediterraanse Knoflook Soep, een heerlijke soep die je absoluut moet properen! De verschillende verse ingrediënten zorgen voor een echte smaakexplosie! Bovendien is deze soep ook nog eens heel gezond!
Ingrediënten
- 50ml olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 2 hele knofloken, fijngesneden
- 2 preien, in ringen gesneden
- 1 klein bosje fijngehakte peterselie
- 1,5 liter kippenbouillon
- 200ml witte wijn
- 3 aardappels, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 200ml kookroom
- 1 eetlepel citroensap
- vers gemalen peper en zout
- 1 fijngesneden lente-ui
- handje croutons
- handje geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie en een grote soeppan en fruit de ui een paar minuten samen met de knoflook, prei en peterselie
- Voeg de bouillon, witte wijn een aardappel toe, breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes pruttelen
- Pureer de soep in een keukenmachine
- Doe de soep terug in de pan, voeg de room en citroensap toe en breng het weer aan de kook
- Breng de soep op smaak met een beetje vers gemalen peper en zout
- Garneer de knoflook soup met lente-ui, croutons en een beetje geraspte kaas
Details
Tip: Vervang de kippenbouillon voor groente bouillon voor een vegetarische variant.
Benodigdheden
Keukenmachine