Merengue koekjes

Bereidingstijd: 240 minuten
Personen: 12 stuks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 1 kopje suiker
  • Een druppel kleurstof (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 95 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Zet een pannetje op het gasfornuis met water op laag vuur. Plaats een schaal bovenop het pannetje zonder dat deze het water aan raakt.
  3. Doe de ei witten en de suiker in de schaal en roer deze met een garde voor ongeveer 4 minuten of totdat de suiker is opgelost.
  4. Laat de eiwitten afkoelen. Voeg nu de kleurstof toe en gebruik een staande mixer of een krachtige handmixer om de eiwitten tot stijve pieken te kloppen.
  5. Schep het mengsel nu in een spuitzak en gebruik een spuitmondje naar keuze (Ik heb zelf de Wilton 1M gebruikt).
  6. Als je roosjes wilt maken begin dan in het midden en werk dan met een ronddraaiende beweging naar buiten. (Er zijn veel filmpjes op YouTube die je laten zien hoe je dit doet!)
  7. Zet de merengue's nu in de oven en bak ze voor 2 uur en 15 minuten. Zet de oven hierna uit en laat ze daarna nog een half uurtje in de oven staan voordat je ze er uit haalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here