Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 6
Een Meringue is een soort schuimgebakje dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt maar ook in Frankrijk, Duitsland en België onder dezelfde naam te vinden is.
Ingrediënten
- eiwit van 3 grote eieren
- 1 mespunt zout
- 150gr kristalsuiker
- 100gr poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 110 graden Celsius
- Klop het eiwit met het zout met de mixer op de hoogste stand (niet te veel bewegen) totdat het eiwit behoorlijk wat volume krijgt
- Voeg vervolgens 1 eetlepel kristalsuiker toe en mix op een lage stand verder
- Voeg voorzichtig per eetlepel de rest van de suiker toe totdat de suikerkristallen volledig zijn opgelost en het een mooi luchtig geheel is
- Zeef de poedersuiker
- Spatel voorzichtig de poedersuiker er door in lange langzame halen
- Doe het mengsel in een spuitzak en verdeel het in mooie toefjes over de met bakpapier beklede bakplaat
- Zet de Meringues gedurende 45 tot 60 minuten in de oven afhankelijk van hoe groot de meringues zijn
Benodigdheden
(staaf)mixer, oven, spuitzak