Mexicaanse Albondigas Soep

0
2393
mexicaanse-albondigas-soep
mexicaanse-albondigas-soep
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 6

Deze Mexicaanse Albondigas Soep is lekker, gezond en redelijk eenvoudig te bereiden. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 500gr half om half gehakt
  • 250gr chorizo worst, fijngesneden
  • 1 losgeklopt ei
  • 100gr rijst, gekookt
  • 4 teentjes uitgeperste knoflook
  • 1 kleine wortel, fijngesneden
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 rode paprika, zaden verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • 1 Spaanse peper, zaden verwijderd en fijngesneden
  • een bosje verse koriander
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 400gr gepelde tomaten
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Mix de half om half gehakt met de chorizo, losgeklopt ei, de rijst, de helft van de knoflook, wortel, ui, rode paprika, Spaanse peper, helft van de koriander en de gedroogde oregano
  2. Rol kleine gehaktballetjes en bak deze in een grote koekenpan tot alle kanten gebakken zijn
  3. Breng ondertussen in een soeppan de bouillon aan de kook en voeg de overige ingrediënten toe op de limoensap, zout en peper na
  4. Voeg ook de gehaktballetjes toe wanneer deze gebraden zijn
  5. Laat het geheel 40 minuten zachtjes pruttelen
  6. Voeg de limoensap toe en breng de Mexicaanse Albondigas Soep op smaak met een beetje zout en peper
  7. Garneer de soep met een takje koriander en een limoenpartje

Details

Tip: Voeg een paar theelepels Tabasco toe voor en lekkere pittige soep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here