Mexicaanse Bruine Bonensoep

1
11754
mexicaanse-bruine-bonensoep
mexicaanse-bruine-bonensoep
Bereidingstijd: 80 minuten
Personen: 4

Mexicaanse Bruine Bonensoep is weer eens wat anders dan de traditionele Nederlandse versie. Deze soep is heerlijk pittig en smaakvol! Garneer de soep met een beetje zure room, verse koriander en serveer het met tortilla chips voor een complete Mexicaanse ervaring! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 ui, versnipperd
  • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 40gr jalapeno schijfjes
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepels Djinten (gemalen komijn)
  • 3 eetlepels bloem
  • 1l bouillon met kip (3 potjes)
  • 200ml volle melk
  • 70gr tomatenpuree (1 blikje)
  • 700gr bruine bonen
  • 300gr mais uit blik
  • zout en peper
  • zure room
  • klein handje verse koriander

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui samen met de groene paprika, jalapenos en knoflook in de boter ongeveer 3 minuten in een koekenpan
  2. Voeg vervolgens de paprikapoeder, chilipoeder en Djinten toe en roer het door
  3. Voeg de bloem toe, roer het door en laat het zachtjes 1 minuut staan op laag vuur
  4. Voeg een derde van de kippenbouillon en de melk toe en breng het aan de kook
  5. Roer vervolgens de tomatenpuree door het mengsel, gevold door de bruine bonen en mais
  6. Voeg de rest van de bouillon met kip toe en laat het 30 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan
  7. Verwijder de deksel en laat het nog 15 minuten zachtjes pruttelen
  8. Breng de soep indien nodig op smaal met zout en peper
  9. Garneer de Mexicaanse Bruine Bonensoep met een lepel zure room en een beetje verse koriander

Details

Tip: Serveer deze heerlijke soep met tortilla chips.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here