Bereidingstijd: 70 minuten
Personen: 6
Een heerlijke eenvoudige Mexicaanse Chili Con Carne is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de "Nederlandse keuken"! Je hebt het vast wel eens gemaakt met een mix uit een pakje. Probeer ook eens dit recept. Het is gemakkelijk en erg lekker! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 2 fijngesneden uien
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 5 teentjes fijngehakte knoflook
- 30gr chilipoeder
- 1 eetlepel djintan
- 800gr rundergehakt
- 1 theelepel zout
- 800gr gepelde tomaten
- 140gr tomatenpuree
- 800gr bruine bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 400gr chilibonen
- 3 eetlepels fijngesneden jalapenos
- 125ml zure room
- 200gr geraspte kaas
- 3 dun gesneden lente-uitjes
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur
- Doe de ui en paprika in de pan en bak het onder af en toe roeren ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht zijn
- Voeg de knoflook, chilipoeder en djintan toe en roer het goed door
- Voeg vervolgens het gehakt en de zout toe en bak het geheel voor ongeveer 5 minuten
- Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, bruine bonen en chilibonen toe en roer alles even goed door
- Dek vervolgens de pan af en laat de Chili Con Carne ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Roer voor het serveren de fijngesneden jalapenos pepers door de chili
- Serveer de Chili Con Carne in diepe borden met een lepel zure room en bestrooi het met geraspte kaas en fijngesneden lente-ui
Details
Tip: Voeg ananasblokje en/of mais toe voor extra variatie!