Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 8
Deze Mexicaanse Dipsaus is eigenlijk bijna een volledige maaltijd! Ik heb het van een vriend gekregen die het weer van zijn Amerikaanse buurvrouw heeft gekregen. De verschillende ingrediënten zorgen voor een echte smaakexplosie! Serveer deze dipsaus met tortilla chips of nacho's. Echt super lekker!
Ingrediënten
- 1 blik chilibonen (425gr)
- 1 ui
- 1 tomaat
- 1/2 avocado
- 225gr roomkaas
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 230gr salsa
- 1 zakje taco kruidenmix
- 300gr zure room
- 100gr geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de inhoud van de blik chilibonen op laag vuur voor ongeveer 10 minuten
- Versnipper ondertussen de ui en snij de tomaat in kleine stukjes
- Verwijder de pit en schil van de avocado en snij het in kleine stukjes
- Zet de ui, tomaat en avocado even opzij
- Pureer de helft van de chilibonen met een staafmixer
- Meng de gepureerde chilibonen met de roomkaas en de rest van de bonen
- Voeg twee eetlepels zoete chilisaus toe en verspreid het mengsel over de bodem van een glazen schaal
- Schenk vervolgens de salsa over de bonen-roomkaas mengsel
- Roer de inhoud van het zakje taco kruidenmix door de zure room en lepel het over de salsa in de glazen schaal
- Verdeel vervolgens de ui, tomaat en avocado gelijkmatig over de zure room gevolgd door de geraspte kaas
- Zet de schaal met Mexicaanse dipsaus minimaal een uur in de koelkast
Details
Tip: Serveer deze dipsaus met tortilla chips of nacho's.
Benodigdheden
Staafmixer, glazen schaal