Bereidingstijd: 35-40 minuten
Personen: 2-3 personen
Een verrassend bijgerecht met een Mexicaans tintje. Heerlijk bij aardappel of rijstgerechten of gewoon met een simpele salade.
Ingrediënten
- 2 paprika's
- 200 gram kidney bonen uit blik
- 250 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 klein uitje
- Zout, peper
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprika poeder
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl chilipoeder
- 2 el tomatenpasta
- 125 ml water
- 150 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Bak de ui glazig en voeg het gehakt toe. Bak dit een paar minuten mee en voeg daarna de knoflook toe.
- Als het gehakt rul gebakken is voeg je de peper, zout en de rest van de kruiden toe gevolgd door de bonen.
- Meng dit door het gehakt en voeg vervolgens de tomatenpasta en het water toe.
- Zet het vuur nu laag en zet de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten lang sudderen.
- Was de paprika's, snijd ze over de lengte door midden en verwijder de zaadjes.
- Leg de paprika's in een ovenschaal en vul ze met het gehakt mengsel.
- Bestrooi ze vervolgens met flink wat geraspte kaas.
- Bak de paprika's 20 minuten in de oven op 180 graden.