Mexicaanse gevulde paprika’s

Mexicaanse gevulde paprika
Bereidingstijd: 35-40 minuten
Personen: 2-3 personen

Een verrassend bijgerecht met een Mexicaans tintje. Heerlijk bij aardappel of rijstgerechten of gewoon met een simpele salade.

Ingrediënten

  • 2 paprika's
  • 200 gram kidney bonen uit blik
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein uitje
  • Zout, peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 2 el tomatenpasta
  • 125 ml water
  • 150 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Bak de ui glazig en voeg het gehakt toe. Bak dit een paar minuten mee en voeg daarna de knoflook toe.
  2. Als het gehakt rul gebakken is voeg je de peper, zout en de rest van de kruiden toe gevolgd door de bonen.
  3. Meng dit door het gehakt en voeg vervolgens de tomatenpasta en het water toe.
  4. Zet het vuur nu laag en zet de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten lang sudderen.
  5. Was de paprika's, snijd ze over de lengte door midden en verwijder de zaadjes.
  6. Leg de paprika's in een ovenschaal en vul ze met het gehakt mengsel.
  7. Bestrooi ze vervolgens met flink wat geraspte kaas.
  8. Bak de paprika's 20 minuten in de oven op 180 graden.

Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here