Mexicaanse Kaas Dipsaus

3
14585
mexicaanse-kaas-dipsaus
mexicaanse-kaas-dipsaus
Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 8

Lekkere zelfgemaakte Mexicaanse Kaas Dipsaus! Super lekker bij nachos en tortilla chips!

Ingrediënten

 • 250 gram cheddar kaas
 • 2 jalapeño peper, fijn gesneden
 • 1 lente-ui, fijngehakt
 • 2 eetlepels Crème fraîche
 • 2 theelepels komijnpoeder
 • ½ theelepel chilipeper
 • Sap van 1 limoen

Bereidingswijze

 1. Doe de cheddar kaas in een vuurvaste kom en smelt het op een lage stand in de magnetron
 2. Roer vervolgens de creme fraiche en de knoflook er doorheen
 3. Voeg als laatste de jalapeno peper en rode paprika toe en meng alles goed door elkaar

Details

Tip: Erg lekker als dipsaus bij nacho's en tortilla chips!

Benodigdheden

Magnetron

3 REACTIES

 1. Hallo Sabine, ik ben wellicht een klungel dat ik de ingredienten nergens zie staan. Waar heb je die verstopt? Want het lijkt me een heerlijke saus om te maken. Uit wat je beschrijft hoe het gemaakt moet worden kan ik wel een beetje inschatten wat er allemaal in moet, maar misschien is het handig ook voor anderen om de ingredienten op te geven. Dank je wel alvast.

  Groeten,
  Dolinda

  • Hoi Dolinda,

   Ik had je reactie gezien en heb gelijk Sabine om de ingrediënten gevraagd. Ik heb de ingrediënten net toegevoegd. Eet smakelijk!

 2. Ziet er smakelijk uit en zeker de moeite waard (denk ik) om een keer te maken, alleen zag ik staan dat er ook een rode paprika moet worden toegevoegd, gaat het dan om een hele of bijv. een halve. Ik vraag dit omdat dit tov de hoeveelheid ceddar wellicht wat veel is wanneer een hele rode paprika wordt gebruikt.
  Ik hoor het graag, alvast bedankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here