Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 4
Mexicaanse Kippensoep is voor iedereen die houdt van een goed gevulde soep met veel smaak! Het is gemakkelijk te maken en in een handomdraai klaar. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 500gr kipfilet
- 2 theelepels chilipoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1,5 liter kippenbouillon
- 400gr zwarte bonen
- 300gr mais uit blik
- 400gr gepelde tomaten
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- versgemalen zout en peper
Bereidingswijze
- Kruid de kipfilet met de chilipoeder en 1/2 theelepel zout
- Bak de kipfilet in ongeveer 8 minuten gaar en laat het afkoelen
- Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook
- Laat ondertussen de bonen, mais en gepelde tomaten uitlekken in een vergiet
- Snij de gepelde tomaat in stukjes
- Voeg de bonen, mais en stukjes tomaat en rode paprika toe aan de bouillon
- Trek de kipfilet met je handen uit elkaar en voeg de stukjes toe aan de soep
- Voeg ook de peterselie, paprikapoeder en gemalen komijn toe
- Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur ongeveer 40 minuten zachtjes prutelen
- Breng de soep voor het serveren op smaak met zout en peper