Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Heerlijke in 15 minuten te bereiden Mexicaanse Taco's met Kip! Lekker als hoofdgerecht geserveerd met guacamole, zure room en een frisse salade. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 gesnipperde rode ui
- 2 geperste teentjes knoflook
- 200gr gepelde tomaten
- 1 theelepel chili poeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel honing
- 400gr gegrilde kip filet
- 12 taco schelpen
- 2 tomaten, in kleine stukjes gesneden
- Klein handje gehakte verse koriander
- 150gr geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur
- Fruit de helft van de gesnipperde rode ui tot deze glazig wordt, voeg de knoflook toe en laat het nog 1 minuut bakken op laag vuur
- Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C
- Snijd de gepelde tomaten in kleine stukjes, voeg deze toe en roer het even goed door elkaar
- Roer vervolgens de chili- en paprikapoeder door het mengsel
- Voeg de honing toe en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Voeg als laatste de gegrilde kip toe en bak het geheel ongeveer 2 minuten op hoog vuur
- Zet ondertussen de taco schelpen 2 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal de taco schelpen uit de oven en verdeel het kip mengsel over de 12 schelpen
- Verdeel vervolgens de stukjes tomaat en rest van de gesnipperde rode ui over de schelpen en garneer het met een beetje koriander
- Strooi als laatste de geraspte kaas over de vulling
Details
Tip: Vaak hou je wel twee stukjes kipfilet over van de dag tevoren. Gebruik deze gegrilde kip om veel tijd te besparen! Je kan het natuurlijk ook gewoon plannen door de dag tevoren twee stukjes extra te bakken.
Benodigdheden
Oven