4 personen
60 minuten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Details Mexicaanse Tortilla’s Uit De Oven
Benodigdheden
[bol_product_links block_id=”bol_53c68a727c579_selected-products” products=”9200000002838244,9200000011456903,9200000011460937″ name=”Ovenschalen” sub_id=”Vierkant” link_color=”00AA9F” subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”666666″ price_color=”FFA32E” deliverytime_color=”00B67F” background_color=”FFFFFF” border_color=”ffffff” width=”625″ cols=”3″ show_bol_logo=”yes” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”2″ admin_preview=”1″]
Mexicaanse Tortilla's Uit De Oven is een heerlijk verrassend recept. Ik werd geïnspireerd tijdens een etentje met collega's in een Mexicaans restaurant met dit heerlijke recept als resultaat! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 blik chilibonen (400gr)
- 2 blikjes tomatenpuree (a 70gr)
- 200ml water
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 12 mini tortilla wraps
- 1 fijngesneden ui
- 150gr geraspte kaas
- 125gr zure room
- 1/2 fijngesneden rode ui
- 120gr zwarte olijven plakjes
- 1 lente ui, in dunne ringen gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190°C
- Laat ondertussen de chilibonen uit lekken en vang de chilisaus op
- Meng de tomatenpuree samen met de chilisaus
- Roer de 200ml water door het mengsel
- Voeg de chilipoeder, gedroogde koriander en knoflookpoeder toe en roer het goed door
- Verwarm de saus in een steelpan op middelhoog vuur
- Pureer ondertussen de helft van de chilibonen
- Voeg de gepureerde chilibonen toe aan de saus
- Laat de saus rustig 5 minuten koken en haal vervolgens de pan van het vuur
- Bedek een ovenschaal met een dunne laag saus
- Verdeel een aantal tortillas over de saus
- Schenk een laagje saus over de tortilla's en strooi een gedeelte van de chilibonen eroverheen
- Bedenk deze laag wederom met een aantal tortilla's
- Herhaal deze 2 laatste stappen tot de saus, chilibonen en tortilla's op zijn en je eindigt met een laag saus met chilibonen
- Verdeel de fijngesneden ui over de saus en bedek het geheel als laatste met de helft van de geraspte kaas
- Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven
- Haal de Mexicaanse tortilla's uit de oven en bedek het met de rest van de kaas
- Zet de ovenschaal nogmaals 5 minuten in de oven
- Laat het gerecht vervolgens een paar minuten afkoelen en garneer het met de zure room, fijngesneden rode ui, plakjes olijf en lente ui
Details
Tip: Serveer de Mexicaanse Tortilla's Uit De Oven met tortilla chips en salsa saus.
Benodigdheden
Oven, Ovenschaal