Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 grote ui in blokjes gesneden
- 4 teentjes fijngehakte knoflook
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
- 1 grote wortel, in blokjes gesneden
- 100gr sperziebonen
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zeezout en versgemalen peper
- een blik (ongeveer 400gr) gepelde tomaten in blokjes gesneden
- 250ml kippenbouillon
- 200gr bruine bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 100gr pasta (schelpjes of elleboogjes)
- 100gr fijn geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur
- Voeg de ui toe en fruit deze ongeveer 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak het ongeveer 30 seconden
- Voeg vervolgens de selderij en wortel toe en bak deze tot ze zacht beginnen te worden voor ongeveer 5 minuten
- Voeg de sperziebonen, gedroogde oregano, basilicum en 3/4 theelepel zout en peper toe en laat het nog eens 3 minuten bakken
- Voeg daarna de in blokjes gesneden tomaten en de kippenbouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook
- Zet het vuur op een lage stand en laat 10 minuten koken
- Roer de bruine bonen en pasta erdoor en kook de soep tot de pasta gaar is (ongeveer 10 minuten)
- Breng de soep eventueel op smaak met zout
- Schep de soep in kommen en garneer het met de Parmezaanse kaas