Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12
Wanneer er iets bestaat dat lekkerder is dan cheesecake zijn het Mini Aardbeien Cheesecakes! In plaats van één grote taart te bakken vond ik het leuk om het op deze manier te doen! Het is toch ook veel leuker om deze als nagerecht te serveren dan een punt gewone taart?! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 75gr verkruimelde biscuitjes
- 4 eetlepels gesmolten boter
- 400gr roomkaas op kamertemperatuur
- 65gr suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 100gr zure room
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 6 eetlepels aardbeienjam
- 3 verse aardbeien in vieren gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cupcakes bakvorm met 12 papieren vormpjes
- Mix de biscuit kruimels met de boter in een grote kom, vul de bodem van de papieren vormpjes met een dun laagje en druk het een beetje aan met de onderkant van een smal glas
- Klop de roomkaas samen met de suiker tot een gladde massa en voeg één voor één de eieren toe
- Voeg vervolgens een halve theelepel vanille extract en de helft van de zure room toe. Klopt het wederom tot een gladde massa
- Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet het 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Mix ondertussen de overgebleven zure room met de basterdsuiker en een halve theelepel vanille extract
- Haal de Mini Aardbeien Cheesecakes na 20 minuten uit de oven en verdeel de zure room over de 12 cakejes
- Zet het geheel terug in de oven en bak het nogmaals 3 minuten
- Laat de cakejes afkoelen tot kamertemperatuur
- Besmeer vervolgens de cakejes met een halve eetlepel jam en zet het minimaal 4 uur in de koelkast
- Bekleed de Mini Aardbeien Cheesecakes voor het serveren met de verse aardbei
Details
Tip: Je kan de aardbeien en jam natuurlijk gemakkelijk vervangen door een andere fruit naar keuze!
Benodigdheden
Oven, cupcakes bakvorm