Mini appeltaartjes met dulce de leche

mini appeltaartjes
mini appeltaartjes
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 10-12 stuks

Mini appeltaartjes met dulce de leche zijn heerlijke, smakelijke gebakjes die perfect zijn als dessert of bij de koffie. Deze kleine taartjes zijn gemaakt van een kruimelige deegbodem gevuld met zoete appels en een verrukkelijke dulce de leche-vulling, en worden vaak afgewerkt met een vleugje kaneel en een knapperige kruimeltopping.

Het deeg

Om te beginnen, bereid je het deeg voor de bodem van de appeltaartjes. Meng in een kom 200 gram bloem, 100 gram boter, 50 gram suiker en een snufje zout tot een kruimelig deeg. Kneed het deeg kort tot een bal en laat het even rusten in de koelkast.

de vulling

Terwijl het deeg rust, kun je de vulling voorbereiden. Schil 3 appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appels met 50 gram suiker, 1 theelepel kaneel en een snufje nootmuskaat. Voeg ook 3 eetlepels dulce de leche toe aan de appels en roer goed door.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne plak. Snijd met behulp van een uitsteekvormpje of een glas cirkels uit het deeg en bekleed hiermee de bodem van een muffinvorm. Druk het deeg goed aan in de vormpjes en snijd overtollig deeg weg.

De vulling

Vul de deegbodems met het appelmengsel en maak ondertussen de kruimeltopping. Meng in een kom 100 gram bloem, 50 gram suiker en 50 gram boter tot een kruimelig mengsel. Verdeel de kruimels over de appels in de muffinvormpjes.

Bak de mini appeltaartjes in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot de kruimeltopping goudbruin is en de appels zacht zijn.

Haal de taartjes uit de oven en laat ze even afkoelen in de muffinvormpjes voordat je ze voorzichtig uit de vormpjes haalt. Bestrooi de taartjes eventueel nog met wat poedersuiker voor een extra feestelijk tintje.

Serveren

Deze mini appeltaartjes met dulce de leche zijn een traktatie voor de smaakpapillen. De combinatie van de kruimelige deegbodem, de zoete appels en de romige dulce de leche-vulling zorgt voor een heerlijk gebalanceerde smaak. Of je ze nu serveert als dessert bij een feestelijk diner of gewoon als lekkernij bij de koffie, deze mini appeltaartjes zullen zeker in de smaak vallen! Geniet ervan!

Klik hier voor meer appeltaart recepten.

Ingrediënten

    Voor het deeg
  • 130 gram boter
  • 2 1/4 kopje bloem
  • 1 tl zout
  • 8-10 el ijswater
  • 2 el basterdsuiker
  • Voor de vulling
  • 80 ml dulce de leche
  • 2 appels
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl citroensap
  • 2 el rozijnen
  • 1 el rietsuiker

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, suiker, zout en de boter (in kleine blokjes gesneden) in de keukenmachine en druk op de 'pulse' knop totdat je een fijne kruimel hebt. Voeg nu terwijl de machine aanstaat lepel voor lepel het ijswater toe totdat er een bal deeg ontstaat.
  2. Vorm het deeg in de vorm van een schijf, bedek deze met plastic en laat het deeg een uurtje lang rusten in de koelkast.
  3. Snijd ondertussen de appels in kleine blokjes, en meng deze samen met de kaneel, suiker, rozijnen en de citroenrasp. Verwarm de oven tussendoor alvast voor op 200 graden.
  4. Rol het deeg uit tot ongeveer 2 mm dikte en gebruik een rond vormpje van ongeveer 4.5 cm (dit kan ook een bordje of schaaltje zijn) om het deeg uit te drukken.
  5. Leg in het midden van ieder stukje deeg 1/2 eetlepel dulce de leche en 1/2 eetlepel van het appel mengsel. Druk het deeg dicht met behulp van een vork en leg de appeltaartjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  6. Bak de appeltaartjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze goudbruin zijn. Laat de appeltaartjes 15 minuten lang afkoelen voordat je ze serveert.

Details

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 60 minuten
Baktijd: 15 minuten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here