Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 10-12 stuks
Appeltaart is altijd lekker! Daarom een verassende variatie op de origínele versie.
Klik hier voor meer appeltaart recepten.
Ingrediënten
- Voor het deeg
- 130 gram boter
- 2 1/4 kopje bloem
- 1 tl zout
- 8-10 el ijswater
- 2 el basterdsuiker Voor de vulling
- 80 ml dulce de leche
- 2 appels
- 1 tl kaneel
- 1 tl citroensap
- 2 el rozijnen
- 1 el rietsuiker
Bereidingswijze
- Doe de bloem, suiker, zout en de boter (in kleine blokjes gesneden) in de keukenmachine en druk op de 'pulse' knop totdat je een fijne kruimel hebt. Voeg nu terwijl de machine aanstaat lepel voor lepel het ijswater toe totdat er een bal deeg ontstaat.
- Vorm het deeg in de vorm van een schijf, bedek deze met plastic en laat het deeg een uurtje lang rusten in de koelkast.
- Snijd ondertussen de appels in kleine blokjes, en meng deze samen met de kaneel, suiker, rozijnen en de citroenrasp. Verwarm de oven tussendoor alvast voor op 200 graden.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 2 mm dikte en gebruik een rond vormpje van ongeveer 4.5 cm (dit kan ook een bordje of schaaltje zijn) om het deeg uit te drukken.
- Leg in het midden van ieder stukje deeg 1/2 eetlepel dulce de leche en 1/2 eetlepel van het appel mengsel. Druk het deeg dicht met behulp van een vork en leg de appeltaartjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bak de appeltaartjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze goudbruin zijn. Laat de appeltaartjes 15 minuten lang afkoelen voordat je ze serveert.
Details
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 60 minuten
Baktijd: 15 minuten