Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 16
Mini Bramen Cheesecakejes zijn zóóó lekker dat ik nauwelijks van af kan blijven totdat ze helemaal klaar zijn!! Ze zijn een echte traktatie na een heerlijk diner! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 75gr havervlokken
- 40gr pecannoten
- 150ml (schenk)stroop
- 100ml gesmolten kokosolie
- 200gr cashewnoten
- 400gr verse of ingevroren bramen
- 75ml kokosmelk
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Hak de havervlokken samen met de pecannoten in een keukenmachine fijn
- Voeg 2 eetlepels van de stroop en 2 eetlepels van de kokosolie toe en mix het nog even in de keukenmachine door elkaar tot het één geheel vormt
- Vet een muffinbakvorm in en verdeel het mengsel over de bodem van 16 vormpjes
- Zet de bakvorm 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat het volledig afkoelen
- Laat ondertussen de cashewnoten 30 minuten in lauw water wellen
- Dep de cashewnoten droog en hak het samen met 175gr van de bramen, kokosmelk en de rest van de stroop in een keukenmachine tot een geheel
- Voeg vervolgens de rest van de kokosolie toe en mix het tot een gladde massa
- Mix als laatste de citroensap en vanille extract door het mengsel
- Schenk het mengsel op de reeds afgekoelde bodempjes in de muffinvorm
- Zet de vorm ongeveer 1 uur in de vriezer zodat deze volledig kan opstijven
- Haal de mini bramen cheesecakejes uit de muffinvorm en bewaar ze in de koelkast totdat je ze gaat serveren
- Decoreer de cheesecakes voor het serveren met de overgebleven bramen
Benodigdheden
Oven, keukenmachine, muffinbakvorm