Mini Bramen Cheesecake
Mini Bramen Cheesecake zijn kleine, heerlijke gebakjes die perfect zijn voor een dessert of een feestelijke traktatie. Deze lekkernijen zijn gemaakt van een romige cheesecake-vulling en een heerlijke bramen-topping, allemaal in een kleine, handzame portie.
Om de mini Bramen Cheesecakejes te maken, heb je allereerst ingrediënten nodig. Voor de bodem gebruik je verkruimelde koekjes, bijvoorbeeld digestive koekjes, die je mengt met gesmolten boter en eventueel suiker. Vervolgens verdeel je dit mengsel over kleine cupcakevormpjes en druk je het aan. Hierna is het tijd om de cheesecake-vulling te maken. Dit doe je door roomkaas te mixen met suiker, vanille-extract en eieren. Als dit een glad mengsel is, schep je het over de koekjesbodem en bak je de cheesecakejes in de oven. Na het bakken laat je ze afkoelen en maak je de bramen-topping. Hiervoor kook je bramen met suiker en water tot een dikke saus ontstaat. Deze saus verdeel je over de afgekoelde cheesecakejes. En voilà, de mini Bramen Cheesecakejes zijn klaar om gegeten te worden!
heerlijk als dessert
Deze mini cheesecakejes zijn heerlijk als dessert, maar je kunt ze ook serveren als onderdeel van een high tea of een feestje. Het beste is om ze gekoeld te serveren, zodat ze lekker stevig blijven en de bramen-topping niet smelt. Als je wilt kun je de cheesecakejes ook invriezen, zodat je ze op een later moment kunt serveren. Als je dat doet, laat ze dan wel langzaam ontdooien in de koelkast.
Naast bramen kun je natuurlijk ook andere soorten fruit gebruiken om de cheesecakejes mee te toppen. Denk aan aardbeien, blauwe bessen of frambozen. Je kunt ook variëren met de koekjesbodem. Digestive koekjes zijn lekker neutraal van smaak, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld Oreo-koekjes of Bastogne koeken voor extra smaak. Experimenteer vooral en ontdek wat jouw favoriete variant is!
Al met al zijn mini Bramen Cheesecakejes een heerlijke en makkelijke traktatie om te maken en te serveren. Of je nu een feestje hebt of gewoon zin hebt in iets lekkers, deze kleine gebakjes zullen zeker in de smaak vallen bij iedereen die van cheesecake en fruit houdt.
klik hier voor meer cheesecake recepten
Klik hier voor korting op eten
Mini Bramen Cheesecakejes zijn zóóó lekker dat ik nauwelijks van af kan blijven totdat ze helemaal klaar zijn!! Ze zijn een echte traktatie na een heerlijk diner! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 75gr havervlokken
- 40gr pecannoten
- 150ml (schenk)stroop
- 100ml gesmolten kokosolie
- 200gr cashewnoten
- 400gr verse of ingevroren bramen
- 75ml kokosmelk
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Hak de havervlokken samen met de pecannoten in een keukenmachine fijn
- Voeg 2 eetlepels van de stroop en 2 eetlepels van de kokosolie toe en mix het nog even in de keukenmachine door elkaar tot het één geheel vormt
- Vet een muffinbakvorm in en verdeel het mengsel over de bodem van 16 vormpjes
- Zet de bakvorm 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat het volledig afkoelen
- Laat ondertussen de cashewnoten 30 minuten in lauw water wellen
- Dep de cashewnoten droog en hak het samen met 175gr van de bramen, kokosmelk en de rest van de stroop in een keukenmachine tot een geheel
- Voeg vervolgens de rest van de kokosolie toe en mix het tot een gladde massa
- Mix als laatste de citroensap en vanille extract door het mengsel
- Schenk het mengsel op de reeds afgekoelde bodempjes in de muffinvorm
- Zet de vorm ongeveer 1 uur in de vriezer zodat deze volledig kan opstijven
- Haal de mini bramen cheesecakejes uit de muffinvorm en bewaar ze in de koelkast totdat je ze gaat serveren
- Decoreer de cheesecakes voor het serveren met de overgebleven bramen
Benodigdheden
Oven, keukenmachine, muffinbakvorm