Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12
Deze heerlijke Mini Cheesecakjes met Appelcompote zijn op smaak gebracht met witte chocolade en vanille extract. Ze zijn precies het juiste formaat en smaken fantastisch! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 85gr biscuitjes, verkruimeld
- 85gr kristalsuiker
- 40gr boter
- 100gr witte chocolade
- 300gr roomkaas
- 2 eieren
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels appelsap
- 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
- Smelt 35gr boter in een steel pannetje
- Mix de biscuit kruimels, 30gr suiker en de gesmolten boter in een beslag kom
- Verdeel het mengsel over een muffin vorm (met 12 vakken)
- Smelt de witte chocolade au bain-marie
- Klop ondertussen de roomkaas samen met de rest van de kristalsuiker tot een zachte gladde massa
- Mix vervolgens de eieren door het beslag en daarna de bloem, gesmolten chocolade en vanille extract
- Schenk de vulling in de muffin vorm en zet het 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de mini cheesecakjes volledig afkoelen voor je ze verwijderd uit de vorm
- Smelt ondertussen de rest van de boter (5gr) in een steelpan en voeg de bruine suiker, kaneel en appelsap toe
- Blijf roeren tot de suiker is opgelost
- Voeg als laatste de appel toe en kook het geheel tot de stukjes zacht worden
- Laat de appel compote afkoelen
- Schenk een beetje appelcompote over de mini cheesecakejes en smullen maar!
Details
Tip: Niet veel tijd om appelcompote te maken? Vervang dit dan door elke willekeurige jam of compote naar keuze.
Benodigdheden
Oven, muffin vorm