Mokka Schuimkoekjes zijn heerlijke, luchtige en knapperige lekkernijen die geliefd zijn bij veel zoetekauwen. Deze lekkere koekjes hebben een rijke mokkasmaak en een karakteristieke schuimachtige textuur die smelt in je mond. Ze zijn vaak versierd met een laagje chocolade of een vleugje cacao voor een extra smaakdimensie.
De basis van Mokka Schuimkoekjes is een luchtig schuim gemaakt van eiwitten en suiker. Het eiwit wordt stijfgeklopt tot het pieken vormt, waarna de suiker geleidelijk wordt toegevoegd om een glanzend en stevig schuim te creëren. Vervolgens wordt er koffie-extract of oploskoffie aan het schuim toegevoegd om de kenmerkende mokkasmaak te geven. Dit mengsel wordt zorgvuldig gespoten of geschept op een bakplaat en in de oven gebakken tot ze knapperig en lichtbruin zijn.
De textuur van Mokka Schuimkoekjes is uniek. Ze zijn krokant aan de buitenkant maar hebben een zachte, smeuïge binnenkant. Het schuimachtige karakter van de koekjes zorgt voor een delicate en lichte bite die smelt op je tong. De subtiele koffiesmaak geeft een heerlijke en verfijnde twist aan het zoete schuim.
Vaak worden Mokka Schuimkoekjes gedecoreerd om ze er nog aantrekkelijker uit te laten zien. Een veelvoorkomende decoratie is een dun laagje chocolade aan de onderkant van het koekje, dat smelt in je mond en de mokkasmaak versterkt. Soms worden de koekjes ook bestrooid met een vleugje cacao of poedersuiker om ze een elegante uitstraling te geven.
Mokka Schuimkoekjes zijn populair als traktatie bij feestelijke gelegenheden zoals verjaardagen, bruiloften en feestdagen. Ze worden vaak geserveerd bij koffie of thee als een heerlijk zoet tussendoortje. Ze zijn ook geliefd als cadeau of souvenir, verpakt in mooie doosjes of zakjes om te delen met vrienden en familie.
Kortom, Mokka Schuimkoekjes zijn een heerlijke delicatesse met een unieke textuur en een verfijnde mokkasmaak. Ze zijn geliefd bij velen en maken elke gelegenheid specialer. Of je ze nu zelf maakt of ze koopt bij een ambachtelijke bakker, deze lekkernijen zijn een heerlijke traktatie voor iedereen die van zoete lekkernijen houdt.
Klik hier voor meer koekjes recepten
Makkelijk te maken, Mokka Schuimkoekjes, heerlijk bij de koffie! Totaal 36 stuks. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 255gr suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 3 grote eieren, op kamertemperatuur
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel oploskoffie
- 3 theelepels ongezoete cacaopoeder
- 170gr chocolade druppels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en verdeel het bakpapier over 2 bakplaten en zet het opzij
- Meng de maïzena en de suiker samen in een kleine kom en zet het opzij
- Scheid het eigeel van het eiwit en mix met de staafmixer het eiwit en het zout op middelhoge tempo door elkaar totdat het begint te schuimen
- Voeg al kloppend het suiker maïzena mengsel eetlepel voor eetlepel toe en klop het geheel tot het stijf wordt voor ongeveer 6 tot 8 minuten
- Voeg de zout, oploskoffie en de cacaopoeder toe en klop tot het goed gemengd is
- Roer de chocolade druppels door het beslag en schep kleine ronde beslag vormpjes op de bakplaten met een spatel
- Bak de koekjes tot ze knapperig zijn na ongeveer 40 minuten
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten afkoelen
Benodigdheden
Oven, staafmixer
Waar koop je chocoladedruppels of is dit gewoon gesmolten chocolade?
Te koop in de supermarkt, afdeling bakproducten.