Mokkataart recept

4
52997
mokkataart-recept
mokkataart-recept
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 8

Degenen die houden van koffie zullen zeker genieten van deze heerlijke Mokkataart recept. De taart krijgt een lekkere rijke smaak door de cacaopoeder en koffie! En hoe sterker de koffie hoe meer koffiesmaak! Probeer het eerst eens met een sterke bak koffie. Mocht dit niet voldoende zijn kan je altijd nog een kleine eetlepel oploskoffie toevoegen! Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 275gr bloem
  • 300gr kristalsuiker
  • 150gr cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder (16gr)
  • 1/2 theelepel zout
  • 200ml karnemelk
  • 100ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 2 sterke koppen hete koffie (ongeveer 300ml per kop)
  • 225gr boter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 500gr poedersuiker
  • 4 eetlepels melk
  • 100gr chocolade schaafsel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet twee ronde taartvormen in met boter
  2. Zeef de bloem in een grote kom en voeg de suiker, de helft van de cacaopoeder (75gr), bakpoeder en zout toe en mix het geheel langzaam tot één droge massa
  3. Doe de karnemelk, plantaardige olie en de eieren in een andere beslag kom en klop het rustig tot een geheel
  4. Meng het natte mengsel met het droge met een mixer op de laagste stand
  5. Voeg vervolgens 1 kop koffie toe en mix het tot een gladde massa
  6. Verdeel het beslag over de twee taartvormen en bak het 35 minuten in de oven
  7. Laat het geheel 30 minuten in de vorm afkoelen, haal het vervolgens uit de vorm en laat het volledig afkoelen
  8. Terwijl de taart aan het afkoelen is maken we de vulling/glazuur door de boter en de vanille samen tot een zachte massa te kloppen
  9. Klop de helft van de poedersuiker en 2 eetlepels melk door het mengsel
  10. Meng vervolgens de rest van de poedersuiker en wederom 2 eetlepels melk door het mengsel
  11. Mix vervolgens de helft van de resterende cacaopoeder door het mengsel gevolgd door een paar eetlepels hete koffie
  12. Voeg de resterende cacaopoeder toe en beetje bij beetje de rest van de koffie totdat het vulling/glazuur de gewenste structuur heeft
  13. Smeer ongeveer 3/4 deel meteen op de bovenkant van de twee afgekoelde taarten
  14. Plaats de twee taarten op elkaar en smeer de rest van de chocolade afwerking op de zijkant van de taart
  15. Bestrooi de taart als laatste met het chocolade schaafsel

Details

Tip: Voor de chocolade afwerking kan je pure of melk chocolade gebruiken afhankelijk van je smaak.

Benodigdheden

Oven, ronde taartvormen (ongeveer 20cm doorsnede), mixer

4 REACTIES

  1. Helaas is de cake niet gerezen. Ik vond het beslag ook behoorlijk dun. Wat zou ik fout gedaan kunnen hebben? Moet het beslag wellicht opgeklopt worden? Ik heb het gewoon rustig gemixt zonder luchtberin te kloppen. Of is de hoeveelheid koffie (300ml) per kop, misschien toch teveel?

    • Hoi Corinne, probeer het inderdaad eens met iets minder maar sterkere koffie. Je kan ook nog iets meer bloem gebruiken. Bijvoorbeeld 300gr in plaats van 275gr. Ik ben benieuwd of het op deze manier wel goed lukt. Groetjes, Sabine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here