Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 2-4 personen
Geniet van deze heerlijke noedels in een speciale saus, net zoals ze dat in Mongolië doen.
Ingrediënten
- 500 gram ossenhaas of rundvlees reepjes
- 2 eetlepels maïzena
- 0.5 eetlepel sesamolie
- Scheutje zonnebloemolie of canola olie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel fijngesneden gember
- 125 ml sojasaus met minder zout
- 125 ml water
- 120 gram bruine suiker
- 250 ml olie om in te bakken
- 300 gram ramen noedels
- Lente ui of koriander om mee te garneren (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in kleine stukjes en bedek deze met de Maïzena. Leg dit in een kom voor 10 minuten in de koelkast.
- Giet de olie om in te bakken in een wok of grote koekenpan en laat deze warm worden. Leg de stukjes vlees in de pan en bak ze 1-2 minuten per kant bruin. Haal het vlees uit de pan en leg ze op een stuk keukenrol.
- Giet de olie voorzichtig uit de pan en veeg deze schoon met een stuk keukenpapier.
- Verhit de sesamolie en een scheutje zonnebloemolie in de wok en voeg de gember en knoflook toe en bak deze 1 minuut lang zodat de aroma's vrijkomen. Voeg de sojasaus, bruine suiker en het water toe. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat het 3 minuten lang doorkoken. Zet het gas uit en kook ondertussen de noedels.
- Doe het vlees bij de saus en meng deze. Breng de saus weer zachtjes aan de kook en kook het geheel zo'n 3 minuten lang door zodat deze in begint te dikken.
- Meng de ramen noedels door de saus met het vlees en verwarm het geheel nog een minuut lang door.
- Serveer direct met lenteui of verse koriander (optioneel).