Rundvlees met noedels recept

Mongools rundvlees met noedels
smart
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 2-4 personen

Mongools rundvlees met noedels

Geniet van dit rundvlees met noedels recept in een speciale saus, net zoals ze dat in Mongolië doen.

Meer gratis vlees recepten.

Mongools rundvlees met noedels, ook wel bekend als Mongoolse beef, is een populair gerecht uit de Mongoolse keuken. Het is een combinatie van mals rundvlees, groenten en noedels, gebakken in een wok of koekenpan met kruidige sauzen.

De geschiedenis van rundvlees met noedels

De geschiedenis gaat terug tot de tijd van het Mongoolse rijk, toen nomadische herders in het huidige Mongolië en delen van China vee hielden en kookten op open vuur. Het gerecht werd later populair in China en verspreidde zich over de hele wereld als onderdeel van de Aziatische keuken.

voedzaam gerecht

Het is een voedzaam gerecht met een uitgebalanceerde mix van eiwitten, koolhydraten en groenten. Rundvlees is een goede bron van eiwitten en essentiële aminozuren, terwijl groenten zoals ui, wortel, paprika en broccoli rijk zijn aan vitamines en mineralen. Noedels, meestal gemaakt van tarwebloem, bevatten koolhydraten en vezels.

De voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en bereidingswijze. Een portie van 100 gram bevat gemiddeld ongeveer 240 calorieën, 20 gram eiwit, 20 gram koolhydraten en 8 gram vet.

ingrediënten

Mongools rundvlees met noedels bereid met ingrediënten zoals rundvleesreepjes, knoflook, gember, sojasaus, oestersaus, groenten en noedels. Serveer het gerecht met witte rijst of als hoofdgerecht op zichzelf.

Er zijn verschillende varianten van dit recept, afhankelijk van de regio en de persoonlijke voorkeur. Sommige versies zijn pittig, terwijl andere zoet en hartig zijn. Er zijn ook vegetarische versies van het gerecht beschikbaar, waarbij vlees wordt vervangen door tofu of champignons.

Kortom, dit is een heerlijk en voedzaam gerecht met een rijke geschiedenis en verschillende varianten over de hele wereld. Het is een geweldige manier om te genieten van de smaken van de Mongoolse keuken en tegelijkertijd een gezonde maaltijd te hebben.

 

Klik hier voor korting op eten en drinken

Ingrediënten

  • 500 gram ossenhaas of rundvlees reepjes
  • 2 eetlepels maïzena
  • 0.5 eetlepel sesamolie
  • Scheutje zonnebloemolie of canola olie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel fijngesneden gember
  • 125 ml sojasaus met minder zout
  • 125 ml water
  • 120 gram bruine suiker
  • 250 ml olie om in te bakken
  • 300 gram ramen noedels
  • Lente ui of koriander om mee te garneren (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in kleine stukjes en bedek deze met de Maïzena. Leg dit in een kom voor 10 minuten in de koelkast.
  2. Giet de olie om in te bakken in een wok of grote koekenpan en laat deze warm worden. Leg de stukjes vlees in de pan en bak ze 1-2 minuten per kant bruin. Haal het vlees uit de pan en leg ze op een stuk keukenrol.
  3. Giet de olie voorzichtig uit de pan en veeg deze schoon met een stuk keukenpapier.
  4. Verhit de sesamolie en een scheutje zonnebloemolie in de wok en voeg de gember en knoflook toe en bak deze 1 minuut lang zodat de aroma's vrijkomen. Voeg de sojasaus, bruine suiker en het water toe. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat het 3 minuten lang doorkoken. Zet het gas uit en kook ondertussen de noedels.
  5. Doe het vlees bij de saus en meng deze. Breng de saus weer zachtjes aan de kook en kook het geheel zo'n 3 minuten lang door zodat deze in begint te dikken.
  6. Meng de ramen noedels door de saus met het vlees en verwarm het geheel nog een minuut lang door.
  7. Serveer direct met lenteui of verse koriander (optioneel).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here