Mongools rundvlees met noedels

smart
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 2-4 personen

Geniet van deze heerlijke noedels in een speciale saus, net zoals ze dat in Mongolië doen.

Ingrediënten

  • 500 gram ossenhaas of rundvlees reepjes
  • 2 eetlepels maïzena
  • 0.5 eetlepel sesamolie
  • Scheutje zonnebloemolie of canola olie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel fijngesneden gember
  • 125 ml sojasaus met minder zout
  • 125 ml water
  • 120 gram bruine suiker
  • 250 ml olie om in te bakken
  • 300 gram ramen noedels
  • Lente ui of koriander om mee te garneren (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in kleine stukjes en bedek deze met de Maïzena. Leg dit in een kom voor 10 minuten in de koelkast.
  2. Giet de olie om in te bakken in een wok of grote koekenpan en laat deze warm worden. Leg de stukjes vlees in de pan en bak ze 1-2 minuten per kant bruin. Haal het vlees uit de pan en leg ze op een stuk keukenrol.
  3. Giet de olie voorzichtig uit de pan en veeg deze schoon met een stuk keukenpapier.
  4. Verhit de sesamolie en een scheutje zonnebloemolie in de wok en voeg de gember en knoflook toe en bak deze 1 minuut lang zodat de aroma's vrijkomen. Voeg de sojasaus, bruine suiker en het water toe. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat het 3 minuten lang doorkoken. Zet het gas uit en kook ondertussen de noedels.
  5. Doe het vlees bij de saus en meng deze. Breng de saus weer zachtjes aan de kook en kook het geheel zo'n 3 minuten lang door zodat deze in begint te dikken.
  6. Meng de ramen noedels door de saus met het vlees en verwarm het geheel nog een minuut lang door.
  7. Serveer direct met lenteui of verse koriander (optioneel).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here