Mongoolse beef noodles

Mongoolse Beef Noodles
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4 personen

Een heerlijke snelle maaltijd voor op de doordeweekse avond.

Ingrediënten

  • 1 pond lende in kleine blokjes gesneden
  • 1/8 kopje maïzena
  • 1/2 el sesamolie
  • 1/2 el kookolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gember, fijngesneden
  • 125 ml soya saus met minder zout (groene etiket)
  • 125 ml water
  • 150 gram bruine suiker
  • 300 gram noedels
  • Lente ui om te garneren

Bereidingswijze

  1. Meng de blokjes vlees met de maïzena en laat dit 10 minuten lang in de koelkast staan.
  2. Giet een flinke laag olie in een wok of koekenpan en bak het vlees hier om en om in. Ongeveer 2 minuten per kant.
  3. Neem het vlees uit de pan en leg deze op een stuk keukenrol. Schenk de olie uit de pan en verwarm de kookolie en de sesamolie hier in.
  4. Voeg de knoflook en gember toe en bak dit een minuut lang in de pan. Voeg de sojasaus, het water en de bruine suiker toe, breng dit langzaam aan de kook en kook dit vervolgens zo'n 3 minuten lang door en zet vervolgens het gas uit.
  5. Zet terwijl je de saus maakt water op voor de noedels en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Voeg het vlees toe aan de saus en meng dit. Breng de saus opnieuw aan de kook en kook dit zo'n 3 minuten lang door.
  7. Voeg de noedels toe en kook deze nog een minuut lang mee. Serveer direct met wat gesneden lente ui.

Exclusieve aanbieding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here