Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Nectarine Passievrucht Taart is redelijk eenvoudig te bereiden. Het is super lekker en leuk om te maken. Omdat je de taart op het einde omkeert en het bedekt met passievrucht geeft het ook nog eens een leuk effect. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 25gr gesmolten boter
- 50gr bruine suiker
- 3 nectarines
- 100gr boter op kamertemperatuur
- 125ml honing
- 3 eieren
- 150gr bloem
- 1 zakje bakpoeder (16gr)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 passievrucht
- 3 eetlepels suiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een springvorm van ongeveer 20cm met bakpapier
- Schenk de gesmolten boter over de bodem van de springvorm en bestrooi het met de bruine suiker
- Snij de nectarines door de helft, verwijder de pit en snij het vervolgens in dunne plakjes
- Bekleed de bodem van de bakvorm met de plakjes nectarine boven op de boter en suiker
- Mix de boter samen met de honing tot een romig mengsel en klop de eieren er één voor één door
- Roer de bloem, bakpoeder en citroensap rustig door het beslag tot het een gladde massa vormt
- Schenk het beslag over de plakjes nectarine, strijk het glad en zet het 50 minuten in de voorverwarmde oven
- Lepel ondertussen het vruchtvlees van de passievrucht uit de schil en verwarm het samen met 3 eetlepel suiker in een steelpan op laag vuur
- Blijf het geheel een paar minuten al roerend verwarmen totdat de suiker is opgelost en het mengsel stroperig is geworden
- Haal de taart uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen
- Plaats een groot bord of schaal boven op de springvorm, draai het geheel om en verwijder de springvorm
- Verdeel als laatste de passievrucht stroop over de taart
Benodigdheden
Oven, springvorm met een doorsnede van ongeveer 20cm, elektrische mixer