Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 1 Pot zwarte olijven zonder pit (160gr)
- 2 Teentjes knoflook
- 1/2 Bosje verse koriander
- 1 Potje kappertjes (60gr)
- 2 Eetlepels citroensap
- 1/2 Blikje tonijn in olie (140gr)
- 1 Blikje ansjovis in olie (50gr)
- 1dl Extra vierge olijfolie
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
Laat de olijven, kappertjes, tonijn en ansjovis goed uitlekken. Pel de knoflook en snij deze in vieren. Snij de verse koriander fijn. Doe de knoflook, olijven, kappertjes, tonijn, ansjovis, koriander en citroensap in de keukenmachine om het geheel te pureren. Schenk er een dun straaltje olijfolie bij. Breng de tapenade eventueel op smaak met een beetje peper.
Tip: Serveer de tapenade bij stokbrood.
Benodigdheden
Keukenmachine