Bereidingstijd: 195 minuten
Personen: 6
Er gaat niets boven de geur van versgebakken brood! Of toch...? Jawel! De geur van vers gebakken Olijvenbrood! Veel bak plezier!
Ingrediënten
- 500gr tarwebloem
- 7gr droge gist
- 10gr zout
- 290ml lauw water
- 3 eetlepels olijfolie
- 100gr zwarte olijven zonder pit
Bereidingswijze
- Doe de bloem, gist en zout in een grote kom en roer alles goed door elkaar
- Voeg vervolgens het water, olijfolie en als laatste de olijven toe en kneed alles even goed door elkaar
- Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestoven werkbank en kneed het geheel voor ongeveer 8 minuten tot een gladde elastische massa
- Zet het deeg opzij en laat het ongeveer 45 minuten rijzen
- Kneed het nogmaals voor ongeveer 8 minuten en laat het weer rijzen, dit maal gedurende 30 minuten
- Maak van het deeg een ovale brood vorm en strooi de gedroogde oregano op het werkblad
- Maak je handen een klein beetje nat en bevochtig de buitenkant van het deeg
- Rol de bovenkant van het deeg vervolgens voorzichtig door de oregano
- Plaats het deeg op de bakplaat, dek het af met plastic folie en laat het voor de derde keer rijzen voor ongeveer 50 minuten
- Verwarm de oven voor terwijl het deeg aan het rijzen is op 200 graden Celcius
- Plaats de bakplaat midden in de oven en bak de olijvenbrood in 35 minuten goudbruin
- Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijd