Omgekeerde bananencake

Omgekeerde bananencake
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 6-8

Ingrediënten

  • 125 ml honing
  • 7 bananen, waarvan 3 zeer rijp
  • 1 1/2 kopje zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baking soda
  • 3/4 kopje basterd suiker
  • 1 tl kaneel
  • 120 gram boter, gesmolten
  • 2 eieren, geklutst

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in. Schenk de honing over de bodem van de springvorm en snijd 4 bananen in plakjes (bewaar de rijpere bananen voor het beslag). Verdeel de plakjes banaan nu over de oppervlakte en rond de rand van de springvorm.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de baking soda en de kaneel en meng dit samen met de suiker in een kom. Maak hier een kuiltje in en schenk hier de boter, de eieren en de overige 3 bananen (gepakt) in. Meng het geheel nu tot een glad beslag.
  3. Schenk het beslag in de springvorm boven op de plakjes banaan en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake een kwartiertje afkoelen voordat je een bord bovenop de springvorm legt en de cake op die manier omdraait. De cake is het lekkerst warm met eventueel een bolletje vanille ijs.

Benodigdheden

Springvorm, bakpapier, mixer

Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here