Omgekeerde perzikcake

Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 4-6

Deze cake is het lekkerst warm met een bolletje ijs maar is ook heerlijk afgekoeld. Je kan hem in 2 kleinere vormpjes maken zoals ik heb gedaan, of een ronde springvorm gebruiken.

Ingrediënten

  • 3 verse perziken (uit blik kan ook)
  • 1 ei
  • 1 1/4 kopje bloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 1/4 tl zout
  • 3/4 kopje basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 170 gram zachte boter
  • 125 ml melk

Bereidingswijze

  1. Smelt 55 gram van de boter en schenk dit in een bakblik of ronde vorm en verwarm de oven 180 op graden.
  2. Snijd de perziken in 'bootjes' en verspreid deze over de oppervlakte van het blik en besprenkel deze met de bruine suiker.
  3. Mix de basterdsuiker en de rest van de boter totdat er een romige massa ontstaat.
  4. Voeg het ei en de vanille toe en mix totdat deze volledig zijn opgenomen.
  5. Meng de bloem met het zout en de bakpoeder. Blijf nu mixen en voeg de melk en de bloem om en om in delen toe.
  6. Schep het beslag bovenop de perziken in het bakblik en verspreid het zodat alles bedekt is.
  7. Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar of totdat een satéprikker er schoon uit komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here