Ontbijtmuffins

Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 12 stuks

Deze ontbijtmuffins zijn een echte hit bij ons thuis. Neem ze mee als een snel ontbijtje onderweg of eet ze warm als onderdeel van een uitgebreide brunch.

Ingrediënten

  • 1/2 kopje suiker
  • 2 eieren, gescheiden
  • 1/2 kopje havermout
  • 2 kopjes bloem
  • 250 ml melk
  • 3 el canola olie*
  • 1 tl vanille extract
  • 3 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat poeder
  • 1/2 tl kruidnagel poeder
  • 1/2 tl gember poeder
  • 1/2 kopje ontbijtgranen naar keuze

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een bakblik voor muffins in of doe hier muffin vormpjes in.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder en de kruiden en voeg de zout, havermout en suiker hier aan toe en meng dit.
  3. Doe nu de ei-gelen, melk, olie en de vanille in een aparte kom en meng dit met een garde.
  4. Maak een kuiltje in het bloem mengsel en giet hier het beslag in. Spatel het beslag nu lichtjes door de bloem heen.
  5. Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot zachte pieken en spatel dit door het beslag heen, tot dit net is opgenomen in het beslag ( je zult nog wat klontjes zien maar dat is normaal).
  6. Vul de muffin vormpjes voor 2/3 met beslag en bestrooi ze met de ontbijtgranen.
  7. Zet deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Controleer met een saté prikker of ze gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt.
  9. Serveer de muffins warm of bewaar ze enkele dagen in een koektrommel.

Details

*je kan hier ook kokos, zonnebloem of een andere neutraal smakende olie voor gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here