Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 12 stuks
Deze ontbijtmuffins zijn een echte hit bij ons thuis. Neem ze mee als een snel ontbijtje onderweg of eet ze warm als onderdeel van een uitgebreide brunch.
Ingrediënten
- 1/2 kopje suiker
- 2 eieren, gescheiden
- 1/2 kopje havermout
- 2 kopjes bloem
- 250 ml melk
- 3 el canola olie*
- 1 tl vanille extract
- 3 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat poeder
- 1/2 tl kruidnagel poeder
- 1/2 tl gember poeder
- 1/2 kopje ontbijtgranen naar keuze
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een bakblik voor muffins in of doe hier muffin vormpjes in.
- Zeef de bloem, bakpoeder en de kruiden en voeg de zout, havermout en suiker hier aan toe en meng dit.
- Doe nu de ei-gelen, melk, olie en de vanille in een aparte kom en meng dit met een garde.
- Maak een kuiltje in het bloem mengsel en giet hier het beslag in. Spatel het beslag nu lichtjes door de bloem heen.
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot zachte pieken en spatel dit door het beslag heen, tot dit net is opgenomen in het beslag ( je zult nog wat klontjes zien maar dat is normaal).
- Vul de muffin vormpjes voor 2/3 met beslag en bestrooi ze met de ontbijtgranen.
- Zet deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Controleer met een saté prikker of ze gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt.
- Serveer de muffins warm of bewaar ze enkele dagen in een koektrommel.
Details
*je kan hier ook kokos, zonnebloem of een andere neutraal smakende olie voor gebruiken.