Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4
Deze Kerrie Bloemkool recept is een lekker bijgerecht met een oosters tintje! Serveer het bij een lekker stukje kip of vlees. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 gesnipperde ui
- 1 groot stuk geraspte gember (ongeveer 3cm)
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 theelepels kerriepoeder
- 400gr gepelde tomaten
- 1 theelepel suiker
- 1 bloemkool, in roosjes gesneden
- 2 aardappelen, in stukken gesneden
- snufje zout en peper
- 1 eetlepel citroensap
- een hand vol grof gehakte verse koriander
- 100ml yoghurt
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui ongeveer 8 minuten tot ze zacht zijn
- Voeg de gember, knoflook, kurkuma, komijn en kerriepoeder toe en bak het geheel nog een minuut
- Roer de tomaten en suiker erdoor en voeg de bloemkool, aardappel, zout en peper toe
- Dek de pan af en laat het zachtjes pruttelen gedurende ongeveer een half uur, onder af en toe roeren
- Haal de pan van het vuur wanneer de bloemkool en aardappel gaar is
- Voeg als laatste de citroensap en koriander toe en roer het goed door elkaar
- Schenk de yoghurt erover en serveer het meteen