Oosterse Kerrie Bloemkool recept

0
4598
kerrie-bloemkool-recept
kerrie-bloemkool-recept
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4

Deze Kerrie Bloemkool recept is een lekker bijgerecht met een oosters tintje! Serveer het bij een lekker stukje kip of vlees. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 groot stuk geraspte gember (ongeveer 3cm)
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 400gr gepelde tomaten
  • 1 theelepel suiker
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 aardappelen, in stukken gesneden
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • een hand vol grof gehakte verse koriander
  • 100ml yoghurt

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui ongeveer 8 minuten tot ze zacht zijn
  2. Voeg de gember, knoflook, kurkuma, komijn en kerriepoeder toe en bak het geheel nog een minuut
  3. Roer de tomaten en suiker erdoor en voeg de bloemkool, aardappel, zout en peper toe
  4. Dek de pan af en laat het zachtjes pruttelen gedurende ongeveer een half uur, onder af en toe roeren
  5. Haal de pan van het vuur wanneer de bloemkool en aardappel gaar is
  6. Voeg als laatste de citroensap en koriander toe en roer het goed door elkaar
  7. Schenk de yoghurt erover en serveer het meteen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here