Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 4
Oosterse Kip Kokos Kerriesoep is een voortvloeisel van één van mijn favoriete Aziatische kerrierecepten. De juiste ingrediënten zorgen voor een typerende pittige en toch ook frisse smaak. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 ui, in ringen gesneden
- 2 groene pepers, fijngesneden
- 6 lente uitjes, in dunne ringen gesneden
- 6 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 800ml kokosmelk
- 150ml water
- 3 limoentjes
- 1/2 theelepel zout
- 150ml zoete chilisaus
- 300gr gebakken kipfilet, in stukjes gescheurd
- 200gr basmatirijst
- bosje fijngehakte verse koriander
Bereidingswijze
- Fruit de ui glazig in een kontje boter in een grote soeppan en bak aan het einde de groene peper, lente uitjes en knoflook een minuut mee
- Voeg de kerriepoeder toe en roer het goed door
- Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe, roer het goed door en breng het langzaam al roerend aan de kook
- Rasp ondertussen de schil van de limoentjes en pers ze vervolgens uit
- Voeg de rasp en sap toe aan de soep
- Voeg nu ook de zout, zoete chilisaus en kipfilet toe en roer het goed door
- Laat de soep op matig vuur 20 minuten rustig pruttelen met de deksel op de pan en kook onder de rijst volgens de verpakking
- Voeg als laatste de rijst toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes koken
- Garneer de oosterse kip kokos kerriesoep voor het serveren met de fijngesneden verse koriander
Heerlijk