Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Er gaat niets boven een goed bereid stukje ossenhaas! Behalve Oosterse Ossenhaas met Paksoi natuurlijk! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 4 stuks ossenhaas (ongeveer 150gr per stuk)
- 250ml perensap
- 200ml ketjap
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 fijngehakte rode peper
- 4 fijngehakte teentjes knoflook
- 1 eetlepel honing
- 4 eetlepels fijngehakte verse gember
- 1 versnipperde ui
- 5 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels mirin (rijstwijn)
- zeezout en vers gemalen peper
- 1 fijngehakte lente ui
- 125ml ketchup
- 125ml witte wijnazijn
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 theelepel sambal
- 500gr paksoi
Bereidingswijze
- Meng de perensap, 125ml ketjap, 1 eetlepel bruine suiker, rode peper, 2 teentjes fijngehakte knoflook, honing, 3/4 van de gember, ui, 1 eetlepel sesamolie en de mirin samen in een afsluitbare bak en meng het goed door elkaar
- Voeg de ossenhaas toe en zet het een nacht afgesloten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 230°C, haal de ossenhaas uit de marinade en kruid beide kanten met zout en peper
- Leg het vlees in een ingevette ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 30 tot 45 minuten tot het vlees aan de buitenkant bruin en krokant is
- Controleer de binnenkant en wanneer je het nog te rood vind zet je het nog een paar minuten terug in de oven
- Haal de ossenhaas uit de oven en laat het 10 minuten rusten
- Voor de saus, verhit ondertussen 2 eetlepels sesamolie in een sauspan en voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel gember en de lente ui toe
- Voeg na 4 minuten de ketchup, wijn azijn, 75ml ketjap, 2 eetlepels bruine suiker, sambal en sesamzaadjes toe
- Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens nog 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Verhit de resterende eetlepel sesamolie in een wok en roerbak de paksoi 3 minuten op hoog vuur
- Voeg een pollepel van de saus toe en roer het goed door en haal de pan vervolgens van het vuur
- Snij de ossenhaas in plakjes en serveer het met de saus en paksoi
Benodigdheden
Oven, ovenschaal