Oosterse Varkenshaas BBQ Spies

0
5607
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12

Oosterse Varkenshaas BBQ Spies zijn gemakkelijk voor te bereiden en erg lekker wanneer ze van de barbecue komen. Met de zomer in aantocht is het een recept om te onthouden. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 kilo varkenshaas filet, in stukken gesneden
  • 80ml ketjap
  • 80ml ketchup
  • 5 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • vers gemalen peper
  • 12 satéprikkers
  • 2 lente uitjes, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Mix de ketjap met de ketchup, citroensap, bruine suiker en knoflook in een kom
  2. Doe 1/4 van de marinade in een aparte kom, voeg de olijfolie toe en zet het afgedekt in de koelkast
  3. Voeg de stukjes varkenshaas toe aan de rest van de marinade en zet ook deze kom 24 uur afgedekt in de koelkast
  4. Haal de reeds gemarineerde varkensfilet vlak voor de barbecue uit de koelkast en rijg het vlees aan de satéprikkers
  5. Smeer ongeveer de helft van de apart gehouden marinade over de spiesen en kruid deze met nog wat versgemalen peper
  6. Leg de BBQ spiesen op de barbecue en smeer ze na een aantal minuten nogmaals in met de overgebleven marinade
  7. Garneer de varkenshaas saté voor het serveren met de fijngesneden lente ui

Benodigdheden

Satéprikkers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here