Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 2
Ingrediënten
- 5 aardappels in plakjes
- 2 paprika's, in reepjes
- olijfolie
- zout
- 1 ui, gesneden
- 3 eieren
Bereidingswijze
Snij de aardappels in plakjes en de parika in reepjes. Bak eerst de parika in een hete pan met olijfolie met een snufje zout. Bak daarna de schijfjes aardappel met de gesneden ui in een koekenpan. Doe de eieren en de ui aardappel mix in kom en klop deze goed door elkaar. Giet het mengsel terug in de koekenpan met een scheutje olijfolie en bak e.e.a. tot de bovenkant droog is, keer dan de tortilla om. Als de tortilla klaar is serveer deze dan met de gebakken paprika.
Nou, 5 aardappels en 3 eieren???
Ik weet niet wat voor tortilla dat moet worden, maar ik gebruik er minstens 8!!
Het makkelijkste is dat je een zak aardappeltjes van 700gr neemt, 8 eieren, knoflook en uien
eerst de aardappeltjes bakken, die in het mengsel van de geklutste eieren doen.
Knoflook en ui fruiten en bij het mengsel toevoegen,
Gebruik een goeie koekenpan, mengsel erin en 5 min hoog vuur en dan een kwartier tot 20 min laag vuur, doe een bord op je koekenpan en draai dan de tortilla om , wederom 5 min hoog en 15 a 20 min laag vuur!!
Beste Isabel,
Ik had de tortilla gemaakt voor 2 personen met 3 grote eieren, jij waarschijnlijk voor 4 personen. Je moet dan idd ook beduidend langer koken.
Bendakt voor je reactie.
Graag gedaan 🙂
Ik ben zelf verslaafd aan tortilla en ook aan koken dus…… kom maar op met leuke recepten 😉
Heerlijk met lekker veel zwarte grof gemalen peper en de cherrytomaatjes als voorgerecht.