Paascupcakes

0
2899
paascupcakes
paascupcakes
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12

Cupcakes zijn ontstaan in de Verenigde Staten in de 19e eeuw en werden oorspronkelijk “1-2-3-4 cakes” genoemd, omdat ze werden gemaakt met één kopje boter, twee kopjes suiker, drie kopjes bloem en vier eieren. In de loop der jaren zijn cupcakes populair geworden als een gemakkelijk te maken en heerlijk dessert. Met de opkomst van de bakkers- en taartdecoratietrends, begonnen mensen paascupcakes te versieren met verschillende kleuren glazuur en decoraties om ze er feestelijker uit te laten zien.

Paascupcakes zijn waarschijnlijk ontstaan als een speciale traktatie voor Pasen, toen mensen op zoek waren naar feestelijke desserts om te serveren tijdens paasbrunches en andere feestelijke gelegenheden. Door het gebruik van thematische decoraties zoals eieren, konijntjes en bloemen, zijn paascupcakes uitgegroeid tot een populaire en smakelijke manier om de paasvakantie te vieren.

De populariteit van cupcakes is gegroeid naarmate meer mensen op zoek zijn naar creatieve manieren om de paasvakantie te vieren. cupcakes worden vaak gemaakt met een basis van vanille of chocolade cakebeslag en versierd met lichtgekleurde glazuur of botercrème. De decoratie op paascupcakes kan variëren van kleine suikerdecoraties in de vorm van eieren, konijntjes, kuikentjes en bloemen tot meer complexe decoraties zoals het gebruik van fondant of marsepein om de cupcakes te vormen tot kleine paashaasjes, paaseieren of vogelnestjes.

Paascupcakes zijn een populaire traktatie tijdens de paasvakantie en worden vaak gebruikt als feestelijke desserts op paasbrunches, familiebijeenkomsten en andere paasfeesten. De cupcakes zijn gemakkelijk te maken en kunnen een leuke activiteit zijn voor gezinnen om samen te doen tijdens de paasvakantie. Door de populariteit van paascupcakes zijn er nu ook veel recepten en ideeën beschikbaar voor mensen die hun eigen paascupcakes willen maken en versieren.

Kortom, paascupcakes zijn een smakelijke en feestelijke manier om de paasvakantie te vieren. Door de jaren heen zijn ze gegroeid in populariteit en zijn ze nu een populaire traktatie tijdens de paasvakantie. Met hun thematische decoraties en gemakkelijk te maken recepten, zijn paascupcakes een leuke activiteit voor gezinnen en een heerlijke traktatie om te delen met vrienden en familie.

Klik hier voor meer paasrecepten

Paascupcakes zijn er in veel verschillende variaties te vinden. Versiert met kuikentjes, eitjes, paashazen, etc. etc. Ik dit recept vind je als basis de bereidingswijze voor een heerlijke chocolade cupcake. Je kan ook een naurel cupcake als basis gebruiken. Het gaat natuurlijk om de versiering! Voor de versiering (3 cupcakes met eitjes, 3 cupcakes met paashaasje op de kop, en 3 cupcakes met paashaasjes met hoofd) gebruik ik zelfgemaakte vanille botercrème, paasei-snoepjes en gekleurde rolfondant. Veel bakplezier!

Ingrediënten

 • 100gr bloem
 • 60gr basterd suiker
 • 1 zakje bakpoeder (16gr)
 • 1/2 theelepel zout
 • 30gr cacaopoeder
 • 60ml plantaardige olie
 • 125ml chocolademelk (op kamertemperatuur)
 • 2 theelepels vanille extract
 • vanille botercrème (klik hier voor het recept)
 • levensmiddelenkleurstoffen
 • rolfondant bruin/chocolade
 • rolfondant wit
 • rolfondant zwart

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 190°C
 2. Zet 12 papieren muffin vormpjes op een bakplaat
 3. Meng de bloem met de basterd suiker, bakpoeder, zout en cacaopoeder
 4. Voeg de olie, chocolademelk en 1 theelepel vanille extract toe en mix het tot een gladde massa
 5. Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes
 6. Bak de cupcakes 20 minuten in de oven en laat ze afkoelen
 7. Mix de botercreme met een paar druppeltjes groene levensmiddelenkleurstof (genoeg druppels om de gewenste graskleur te verkrijgen) en doe het in een spuitzak met een speciale spuitmond met meerdere kleine gaatjes
 8. Spuit kleine fijne sliertjes op de bovenkant van de cupcakes zodat er een ondergrond van gras ontstaat
 9. Versier 3 cupcakes met paasei snoepjes
 10. Voor de 6 paashaasjes gebruik je de bruine fondant om de lichaampjes, hoofdjes, pootjes en oren te vormen
 11. Gebruik vervolgens de witte fondant voor de staartjes en snuitjes
 12. Meng een druppeltje rode levensmiddelenkleurstof met een beetje van de witte fondant zodat er lichtroze fondant ontstaat voor de binnenkant van de oortjes en de neusjes
 13. Maak hele kleine bolletjes van de zwarte fondant coor de oogjes en klaar zijn de cupcakes!

Details

Rolfondant is vooral gemaakt van suiker. Je kunt het gemakkelijk verschillende kleuren geven met levensmiddelenkleurstof of anders kant en klaar gekleurd aanschaffen. Je kunt rolfondant kneden, uitrollen, figuurtjes uitsteken met vormpjes, etc. Om er makkelijker mee te werken kun je het beste je handen en werkblad licht bestuiven met poedersuiker.

Benodigdheden

Oven, cupcakes bakvorm, spuitzak met spuitmond met meerdere gaatjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here