Paprika brood recept

Paprika brood
Paprika brood
Bereidingstijd: 120 minuten
Personen: 2 broden

Dit heerlijk ruikende paprika brood is makkelijk om te maken en is een keer wat anders dan een stokbroodje uit de supermarkt. Aangezien er al zoveel smaak in het brood zelf zit hoef je er alleen nog maar een beetje boter op te smeren. Lekker bij de soep of bij de borrel.
Klik hier voor meer brood recepten

De geschiedenis van paprika brood is niet goed gedocumenteerd, maar we weten wel dat paprika een kruid is dat al eeuwenlang in de keuken wordt gebruikt. Paprika wordt gemaakt van gedroogde en gemalen pepers die oorspronkelijk uit Centraal- en Zuid-Amerika komen, en het werd in de 16e eeuw door Spaanse ontdekkingsreizigers geïntroduceerd in Europa.

In Nederland is brood een basisvoedsel dat al honderden jaren deel uitmaakt van de Nederlandse keuken. Nederlandse bakkers hebben al lang geëxperimenteerd met verschillende smaken en ingrediënten om hun brood uniek te maken, en het is mogelijk dat iemand op een gegeven moment besloot om paprika aan het brooddeeg toe te voegen om het een extra smaak te geven.

Tegenwoordig is paprika brood te vinden in veel bakkerijen en supermarkten in Nederland en andere landen waar brood een basisvoedsel is. Sommige recepten voegen andere kruiden of ingrediënten toe, zoals kaas, ui of knoflook, om het brood nog smakelijker te maken.

Ingrediënten

  • 1 kopje lauwwarm water
  • 1 envelopje droge gist
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 3 kopjes bloem

Bereidingswijze

  1. Doe de gist, de suiker en het lauwe water in een kom en laat dit 10 minuten staan zodat het mengsel begint te schuimen.
  2. Giet het mengsel in een keukenmachine of blender en doe hier de knoflook en de in grove stukken gesneden ui en paprika bij. Mix dit nu totdat de groenten in hele kleine stukjes zijn gesneden.
  3. Giet het mengsel weer terug in de kom en doe de bloem er nu bij. Gebruik een houten lepel om de bloem door het mengsel te mengen zodat er een plakkerig deeg ontstaat (Als je een keukenmachine hebt kan kan je deze gebruiken om de bloem door het beslag te mengen).
  4. Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat het deeg een uurtje rijzen zodat deze dubbel zo groot wordt.
  5. Neem het deeg nu uit de kom en vet een bakplaat in.
  6. Vorm 2 langwerpige broden uit het deeg en bedek deze met een vochtige theedoek en laat de broden nog een half uurtje rijzen. Verwarm de oven vervolgens voor op 180 graden.
  7. Gebruik nu een mes om 3 inkepingen in ieder brood te maken (zie foto) en bak de broden 15 minuten lang in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de broden 10 minuten afkoelen voordat je ze aansnijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here