Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 8
Heerlijke Paprikasoep recept! Gezond en erg lekker! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 6 rode paprika's (verwijder de zaadlijsten)
- 2 wortelen
- 2 uien
- 2 stengels selderij
- 4 teentjes knoflook
- 2 liter kippenbouillon
- 1/2 kopje rijst
- 2 eetlepels verse tijm
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel zout
- room en verse rozemarijn om te garneren
Bereidingswijze
- Was de groenten en snijd het in kleine stukjes
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur
- Doe de paprika, wortelen, uien, selderij en knoflook in de pan en bak de groenten ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn
- Voeg de kippenbouillon, tijm, rijst, cayennepeper en zout toe en breng het mengsel aan de kook
- Zet vervolgens het vuur lager, dek de pan af en laat de soep ongeveer 25 minuten sudderen tot de rijst gaar is
- Haal de pan van het vuur en laat de paprikasoep 30 minuten afkoelen
- Mix de afgekoelde soep direct in de pan tot een gladde massa met behulp van een staafmixer
- Warm de soep op voor het serveren en garneer het met een beetje room en een takje rosemarijn
Details
Tip: Serveer de Paprikasoep als lunchgerecht met brood en een beetje salade.
Benodigdheden
Staafmixer