Passievruchtentaart

0
2401
passievruchtentaart
passievruchtentaart
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 8

Passievruchtentaart, echt enorm lekker en zelf gemakkelijk te maken! Heerlijk bij de koffie of zelfs als nagerecht. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 150gr biscuitjes
  • 75gr boter
  • 250ml passievruchtenlikeur (Passoa)
  • 12 passievruchten
  • 250ml passievruchtenpuree (diepvries)
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 500ml licht opgeklopte slagroom
  • 5 theelepels koud water
  • 12 gelatineblaadjes

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de biscuitjes in een kom en laat de boter smelten in een steelpan
  2. Voeg de boter toe aan de verkruimelde biscuitjes en kneed het goed door elkaar
  3. Bedek de bodem van een springvorm met de biscuitjes en besprenkel deze met een paar eetlepel passievruchtenlikeur
  4. Laat de bodem ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast
  5. Halveer ondertussen de passievruchten en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil
  6. Breng het vruchtvlees samen met de overgebleven likeur in een steelpan aan de kook
  7. Haal de pan van het vuur en roer één voor één de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor (zie uitgebreide instructies op de verpakking)
  8. Neem 200ml uit de pan en houd het apart in een kom
  9. Voeg aan het resterende mengsel de passievruchtenpuree, en vanille extract toe en laat het afkoelen
  10. Roer de licht opgeklopte slagroom langzaam door het mengsel zodra deze stijf begint te worden
  11. Schep het vervolgens in de springvorm en laat het ongeveer een uur in de koelkast opstijven
  12. Haal de taart na een uur uit de koelkast en warm de kom met 200ml van het passievruchtengelei heel eventjes op in de magnetron zodat deze smelt
  13. Strijk het vervolgens uit over de bovenkant van de taart en zet het wederom in de koelkast op het te laten opstijven

Benodigdheden

Springvorm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here