Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 8
Passievruchtentaart, echt enorm lekker en zelf gemakkelijk te maken! Heerlijk bij de koffie of zelfs als nagerecht. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 150gr biscuitjes
- 75gr boter
- 250ml passievruchtenlikeur (Passoa)
- 12 passievruchten
- 250ml passievruchtenpuree (diepvries)
- 1/2 theelepel vanille extract
- 500ml licht opgeklopte slagroom
- 5 theelepels koud water
- 12 gelatineblaadjes
Bereidingswijze
- Verkruimel de biscuitjes in een kom en laat de boter smelten in een steelpan
- Voeg de boter toe aan de verkruimelde biscuitjes en kneed het goed door elkaar
- Bedek de bodem van een springvorm met de biscuitjes en besprenkel deze met een paar eetlepel passievruchtenlikeur
- Laat de bodem ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast
- Halveer ondertussen de passievruchten en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil
- Breng het vruchtvlees samen met de overgebleven likeur in een steelpan aan de kook
- Haal de pan van het vuur en roer één voor één de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor (zie uitgebreide instructies op de verpakking)
- Neem 200ml uit de pan en houd het apart in een kom
- Voeg aan het resterende mengsel de passievruchtenpuree, en vanille extract toe en laat het afkoelen
- Roer de licht opgeklopte slagroom langzaam door het mengsel zodra deze stijf begint te worden
- Schep het vervolgens in de springvorm en laat het ongeveer een uur in de koelkast opstijven
- Haal de taart na een uur uit de koelkast en warm de kom met 200ml van het passievruchtengelei heel eventjes op in de magnetron zodat deze smelt
- Strijk het vervolgens uit over de bovenkant van de taart en zet het wederom in de koelkast op het te laten opstijven
Benodigdheden
Springvorm