Pasta Alfredo

0
4690
pasta-alfredo
pasta-alfredo
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 6

Dit recept is één van de meest simpele en snelle pasta recepten die je maar kan vinden. En ook nog eens erg lekker! Vooral wanneer je uitsluitend verse ingrediënten gebruikt inclusief de pasta. Maak indruk op je vrienden en serveer deze Pasta Alfredo met zelf gemaakte pasta. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 500gr fettuccine pasta
  • 600ml koksroom
  • 125ml citroensap
  • 175gr ongezouten boter
  • 225gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • een snufje nootmuskaat
  • zout en versgemalen peper
  • peterselie

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in een grote pan met kokend water in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat de pasta vervolgens uitlekken
  2. Doe 500ml van de room en het citroensap in een grote koekenpan, voeg de boter toe en bak onder af en toe roeren het geheel op middelhoog vuur tot de boter smelt (ongeveer 2 minuten)
  3. Haal de pan van het vuur, voeg de pasta toe en roer het goed door elkaar
  4. Meng de resterende 100ml room en de Parmezaanse kaas door de pasta
  5. Voeg vervolgens de citroenschil, nootmuskaat, zout en peper toe
  6. Roer de pasta even goed door elkaar op laag vuur voor ongeveer 1 minuut tot de saus dikker wordt
  7. Graneer de Pasta Alfredo met een klein beetje verse peterselie en serveer het eventueel met stokbrood en een salade

Details

Tip: Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan met water. Zo voorkom je dat de pasta aanbrand.

Benodigdheden

Indien je de pasta zelf gaat maken een pastamachine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here