Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Deze super eenvoudige Pasta met Blauwe Kaas en Bacon is erg lekker en enorm gemakkelijk te bereiden! Dit recept is echt een toppertje! Binnen 15 minuten heb je een volledige maaltijd op tafel staan. Meestal serveer ik deze pasta met een lekkere Italiaanse salade voor de extra vitamientjes maar het kan ook best een keertje zonder. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 400gr pasta
- 300gr bacon
- 1 fijngesneden ui
- 2 teentjes uitgeperste knoflook
- 2 eetlepels kookroom
- 150gr blauwe kaas, in blokjes gesneden (Stilton)
- vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de verpakking
- Snij de bacon in stukjes en bak deze in een paar minuten krokant in een grote koekenpan
- Haal de bacon uit de pan en laat het uitlekken op een paar vellen keukenpapier
- Gebruik dezelfde pan, met het vet van de bacon, om de ui in ongeveer 2 minuten te fruiten tot deze zacht en glazig is
- Voeg de knoflook toe en bak het geheel nog ongeveer 30 seconden
- Roer de room door het geheel en breng het aan de kook
- Zet het vuur uit, voeg de bacon en blauwe kaas toe en serveer het meteen samen met de bereide pasta
- Breng het eventueel op smaak met vers gemalen peper