Pasta met Spinazie en Champignons

0
3180
pasta-met-spinazie-en-champignons
pasta-met-spinazie-en-champignons
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 4

Een zachte, romige vegetarische pasta met de zoetheid van de gekarameliseerde ui, de pure smaak van de spinazie en champignons in combinatie met de kaassaus zorgt voor een fantastisch gerecht! Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • groente bouillon
  • 250gr linguini pasta
  • 250gr gesneden champignons
  • 200gr verse spinazie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel olijfolie
  • 3 teenjes fijngehakte knoflook
  • zout en verse peper naar smaak
  • 100gr geraspte parmezaanse kaas
  • 225ml melk
  • klein bosje verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Doe de boter in een pan met anti-aanbak laag op middelhoog vuur, voeg de ui toe en bak het ongeveer 20 minuten tot de ui gekarameliseerd is. Blijf continu roeren om te voorkomen dat het geheel aanbrand
  2. Voeg een beetje bouillon toe als dat nodig is om het aanbranden te voorkomen
  3. Voeg de balsamico azijn toe en roer het goed door. Zet de gekarameliseerde ui even apart in een kom en bewaar de pan met het braadvocht
  4. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  5. Terwijl de pasta aan het koken is, gebruik dezelfde pan die werd gebruikt om de ui te karameliseren en verhit de olie op een matig hoog vuur
  6. Fruit de knoflook voor ongeveer 1 minuut
  7. Voeg de gesneden champignons toe en bestrooi het met een snufje zout
  8. Zet het vuur middelhoog en bak onder regelmatig roeren de champignons tot ze zacht zijn
  9. Voeg de ui toe en roer de melk en parmezaanse kaas er doorheen
  10. Meng alles goed door elkaar en breng en breng het op smaak met zout en peper
  11. Bak het geheel op matig vuur, onder regelmatig roeren totdat de parmezaanse volledig is gesmolten
  12. Laat de pasta uitlekken en voeg vervolgens de verse spinazie bladeren toe. Meng het goed door elkaar
  13. Voeg de champignons en ui saus toe aan de pasta en roer het door elkaar
  14. Serveer de Pasta met Spinazie en Champignons in diepe borden en garneer het naar smaak met extra parmezaanse kaas en verse basilicum

Benodigdheden

Pastamachine om zelf linguini te maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here