Bereidingstijd: 388 minuten
Personen: 6
Pavlova Recept, genoemd naar de beroemde russische Ballerina.
Ingrediënten
- 6 eiwitten
1 theelepel vanille extract
3 theelepels maïzena
900 gram basterdsuiker
3 theelepels azijn
180 ml kokend water
1 liter verse slagroom
Vers fruit naar keuze
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden bedek een bakplaat met bakpapier. Besprenkel het papier met wat water. Doe alle ingrediënten in een grote kom en klopt het met een electrische mixer totdat er pieken ontstaan. Spatel het beslag in een hoopje op de bakplaat en zet het 20 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat het gedurende de nacht of minstens 6 uur lang in de oven staan. Belangrijk: doe vooral de ovendeur niet open. Leg de pavalova op een groot bord en klop de slagroom met eventueel wat suiker. Bedek de pavalova met de slagroom en decoreer het met het fruit van jouw keuze.
Benodigdheden
oven, bakplaat.